Panorama wint poule, Lovanium strijdend ten onder

Panorama wint poule, Lovanium strijdend ten onder

De strijd is opnieuw gestreden in de poules van de nationale interclubcompetitie. De Vlaams-Brabantse blikvanger is andermaal de herenploeg van TC Panorama, al verdient ook TC Lovanium een pluim voor hun eerste campagne op het hoogste niveau.
Het minder goede nieuws is natuurlijk dat de Leuvenaars er niet in slaagden om het behoud veilig te stellen, al was de redding dan wel heel dichtbij. Tegen een versterkt Beckhand, dat liefst vier A-spelers liet opdraven, stond Lovanium in de beslissende ontmoeting op een zucht van een 4-2 voorsprong na de enkels. Uiteindelijk ging het met 4-5 voor de bijl en eindigde het ondanks een eerdere stuntzege tegen Panorama laatste in poule B. De Overijsenaren van hun kant moesten tot de slotspeeldag wachten om zekerheid te krijgen over de eindronde, maar met een duidelijke 8-1 overwinning tegen Fayen-Bois bevestigden ze hun status als titelfavoriet.
Ook Stade Leuven presteerde sterk in de voorrondes, aangezien twee teams zich wisten te kwalificeren voor de eindfase. De dames eindigden in derde nationale tweede in hun poule achter Wingfield en ook de heren eindigden op de tweede plaats één divisie hoger.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com