Panorama legt de lat zoals vanouds hoog in interclubverband

Panorama legt de lat zoals vanouds hoog in interclubverband

TC Panorama zou TC Panorama niet zijn als het niet met steile ambities het nieuwe interclubseizoen is gestart. En dus kijken ze in Overijse verder dan louter en alleen een hernieuwing van de titel in de hoogste nationale afdeling bij de heren. Voor het eerst de grens van de twintig titels halen, is daarbij de betrachting.

"Tja, we breken nu eenmaal graag gevestigde records en vorig jaar evenaarden we al het aantal van 19 titels", legt interclubverantwoordelijke Johan Teirlinck uit. "Daarbij werden dan de Vlaams-Brabantse titels bij zowel de jeugd als de volwassenen in rekening gebracht, net als de nationale teams die zich wisten te kwalificeren voor de eindronde. Uiteraard hopen we dit seizoen nog beter te doen. Zoiets is een hele uitdaging, maar niet onmogelijk als je weet dat we ruim dertig extra competitiespelers en acht extra ploegen ingeschreven hebben. Op dit moment hebben we trouwens al vijf titels op zak, aangezien er reeksen waren met maar weinig inschrijvingen."
Heel mooi allemaal, maar puur sportief is het toch vooral uitkijken naar de resultaten van de eerste herenploeg. De eerste horde genaamd Lommelse TC werd alvast met verve genomen.
"Alles liep eigenlijk volgens plan, want we rekenden vooral op overwinningen van onze vier Belgische A-spelers Niels Desein, Yannick Mertens, Jonas Merckx en Dennis Bogaert", zegt Teirlinck daarover. "Als we zondag onze enige ontmoeting in eigen huis tot een goed einde brengen tegen Wase, is de kwalificatie voor de eindronde reeds een feit. We staan er dus goed voor, zeker als je weet dat we nog buitenlanders als Hrbaty en Grimolizzi achter de hand houden. Dit jaar is daar ook Ouahab nog bijgekomen, momenteel het nummer 253 op de ATP-ranglijst."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com