Overwinningen van Noah Merre en Natan D'Hulst in het ITF-Juniorencircuit

Overwinningen van Noah Merre en Natan D'Hulst in het ITF-Juniorencircuit

Het veelvoudig afgelasten van allerlei tornooien op het ITF-juniorencircuit maakt het er voor de aanstormende jeugd niet gemakkelijk op om zich met de beteren van de hele wereld te meten.
Elke kans moet aangegrepen worden door de jeugd tot 18 jaar en dat deed Noah Merre (16 jaar en aangesloten bij TC Eeklo) de voorbije weken. Een paar tornooien in september-oktober brachten nog niet meteen het verwachte resultaat, maar november bracht succes en zelfs een tweede tornooizege nadat hij in 2019 ook al een ITF-enkeltitel pakte aan het Gardameer. Dit keer zette de kwieke poulain van begeleider Pieter Van Hyfte zich door in Telde op Gran Canaria. Hij ging vlot in twee sets voorbij een paar Spanjaarden, een Rus en een Koreaan. In de finale tegen de Spanjaard Gongora moest hij nog de eerste set prijs geven, maar daar tilt Noah niet zwaar aan. Het gebeurt vaker dat hij dan nog terugkeert en ook dit keer maakte hij het met 6/2 en 6/1 af na de verloren tie-break van de eerste set.
Als toetje voegde hij er ook nog een overwinning in de finale van het dubbelspel aan toe samen met zijn Portugese gelegenheidsmaat Tiago Pereira . De achtste finale werd nog besloten in een supertiebreak maar van dan af liep het vlotter met telkens een zege in twee sets. In finale moest het Frans-Amerikaanse duo Gazeu-Wuelfing eraan geloven. Een uitstekende missie dus.
Klaasje Natan D'Hulst (TC Beckhand en al een jaartje ouder ) trok naar het Poolse Pszczyna waar hij in het dubbel aan de Nederlander Bastian Weststrate werd gekoppeld. In een uiterst spannende supetiebreak ( 6/4, 6/7, 10/8) haalden ze het van een Tsjechisch duo . Voor Natan zijn tweede dubbeltrofee op het ITF circuit nadat hij in 2019 ook in het Zwitserse Hagen al eens wist te winnen met de Nederlander Liam Liles. Noorderburen passen hem duidelijk als ploegmaat.