Organisator Christophe Verhaeghe: “Eind augustus internationaal exhibitietoernooi padel in Knokke”

Organisator Christophe Verhaeghe: “Eind augustus internationaal exhibitietoernooi padel in Knokke”

De padelsport blijft in onze provincie haar opmars verderzetten en dus konden internationale toernooien ook niet langer uitblijven. Van 27 tot 29 augustus pakt men in Knokke alvast al uit met internationaal exhibitietoernooi.

Christophe Verhaeghe, 60 jaar jong, is de laatste decennia dan ook druk in de weer met het organiseren van internationale ITF-tennistoernooien. Hij zal straks ook het pad proberen te effenen voor  internationale padelevenementen. "Van opleiding ben ik een tennisser", opent Christophe Verhaeghe het gesprek. "Ik ben bij Tennis Vlaanderen dan ook trainer A en begeleid zowel ploegen als individuele spelers op het internationaal circuit. Voorts ben ik docent rolstoeltennis bij Tennis Vlaanderen en teken ik de sportieve lijnen uit bij  Royal Zoute Tennis Club. Daar hebben we nu recent vier padelterreinen aangelegd, want wij wilden als club uiteraard ook die boot niet missen."

Wereldtoppers
"Uiteraard wilden we ook op internationaal vlak iets organiseren, maar zo makkelijk gaat dat nu ook weer niet. In samenwerking met Vincent Laureyssens konden we de wereldtoppers naar Knokke halen voor een internationaal exhibitietoernooi eind augustus. De beste spelers van de wereld worden voor dit evenement uitgenodigd en acht mannen en vier vrouwen uit de top tien van de wereld zullen in Knokke present zijn. Er zal op het centre court een extra padelterrein voor dit evenement aangelegd worden en uiteraard zullen er ook tal van extra nevenactiviteiten georganiseerd worden."

"Gezien de coronacijfers gunstig evolueren, zal er eindelijk nog eens een sportief topevent aan onze Belgische kust kunnen plaatsvinden. Het is in elk geval een unieke opportuniteit voor ons en misschien de aanloop naar meer. Normaliter vinden dergelijke toernooien enkel plaats in grote wereldsteden, maar mede door onze schitterende locatie en onze ervaring qua organisatie van internationale toernooien heeft Knokke nu van de World Padel Tour die kans gekregen. En wie weet kunnen we naar de toekomst toe een vaste waarde worden op de internationale padelkalender, want op alle vlakken is de interesse voor padel bijzonder groot."

Bron HLN - 16/06/2021