Opnieuw Geens in Hulshout, dubbelslag voor Van de Peer

Opnieuw Geens in Hulshout, dubbelslag voor Van de Peer

Het openingsweekend van de Belgian Circuit-tornooien in Antwerpen leverde mooie winnaars op. De hoofdrol was weggelegd voor Vicky Van de Peer die zowel op De Rakket als Herentalse triomfeerde. Clement Geens greep in Hulshout net als vorig jaar de hoofdprijs.

 

Het sterrentornooi van De Rakket was aan de tweede editie toe en opnieuw konden de organisatoren een mooi deelnemersveld verzamelen. Niet de topreekshoofden Christopher Heyman en Maxime Pauwels of de steeds gevaarlijke Seppe Cuypers geraakten in finale, wél de winnaar van vorig jaar Clement Geens en Benjamin D'Hoe. In die eindstrijd overtuigde Geens (op de foto samen met D'Hoe en de organisatoren van De Rakket) met 6-4, 6-2. Bij de dames kwam de verrassing van de 15-jarige Flo Helsen. Met haar 85 punten begon Helsen niet eens als reekshoofd in de prekwalificaties, maar een uitmuntend parcours met onder meer overwinningen tegen Helena Verbeeck (105 pt.), Nicky Van Dyck (110 pt.) en Axana Mareen (105 pt.) brachten haar in finale. Daarin was ze nog niet opgewassen tegen het uitgekookte tennis van eerste reekshoofd Vicky Van de Peer (6-2, 6-1), die een dag eerder in halve finale voor de allereerste keer Elyne Boeykens vloerde (6-3, 0-6, 6-4). Diezelfde Van de Peer had op de finaledag trouwens al een match in de benen. Ook het sterrentoernooi van Herentalse schreef ze op haar naam en met Amelia Waligora was nu ook een Vlaamse belofte de opponente. Waligora won nog wel de eerste set, daarna nam Van de Peer het initiatief over (4-6, 6-2, 6-2). Bij de heren bleef favoriet Yannick Vandenbulcke zonder setverlies in Herentals. In finale werd het 6-4, 6-0 tegen Dennis Bogaert. Deze week op het toptornooi van Den Brandt moet Vandenbulcke zelfs in de kwalificaties starten. Daar wacht woensdag al een stevige opdracht tegen Tibo Colson.
In Lier, op het tornooi van Zevenbergen, begon de lokale favoriet Bram Coene in finale sterk tegen Oost-Vlaming Tuur Heuvinck, maar de derde set was er voor Coene te veel aan: 5-7, 6-4, 6-0.
Op Het Zeen Sterrebeek tenslotte won Axana Mareen een Antwerpse finale met 6-4, 7-6 van Emily Casteleyn.