Open BK Beachtennis 2018

Open BK Beachtennis 2018

Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 vond het Open Belgisch Kampioenschap Beachtennis plaats op de 6 terreinen van TC Hof Ter Burst (Lebbeke).

Bij de Pro-spelers werd er gespeeld om  een selectie voor het Wereldkampioenschap Beachtennis voor landenteams voor 2019.

Bij de Dames gingen Eva Maes en Sindy Put (top-100 ITF ranking) op hun elan verder. Vorig weekend wonnen ze nog het $2.500-tornooi van Leffrinckoucke (Frankrijk) en nu mochten ze dus alweer een Belgische titel aan hun erelijst toevoegen.
Astrid Dierckx en Barbara Van Dessel behaalden zilver, Els Teijsen en Annemaaike Steylemans het brons.

Bij de Heren werd het een erg spannende competitiedag. Patrick Pommée en Tom Vandevelde haalden het in 3 sets van Nick Huyghe en Robin D'Hoe.
Het brons was voor het meest ervaren duo, Gert Laenen en Jeff Luyten.

Limburg boven dus, met 3 van de 4 Belgische kampioenen uit deze provincie.

Opvallend: in de jeugdreeks ging de titel met de broertjes Arne (10) en Rune Keppens (8) naar de jongste ploeg. Nuri De Backer - met handblessure - en Jasper Vanderstappen haalden het net niet in de matchtiebreak. Het brons was voor de rookies Wout van den Wijngaert en Mattias Korst. Deze 3 ploegen waren erg aan elkaar gewaagd.

Ook de reeks Dubbel Gemengd Pro kende een erg spannend verloop. Gert Laenen en Eva Maes verlengden hun titel ten koste van Astrid Dierckx en Lars Verbruggen. Brons was voor Robin D'Hoe en Barbara Van Dessel.

In de Fun-reeksen werden Astrid Dierckx en Sophie Dierckx (Dames), Davy Blommaerts en Tom De Meester (Heren) en Kathy Van Den Broeck en Lendert Keppens (Gemengd) reekswinnaar - en dus Belgisch Kampioen.