Open Belgisch Kampioenschap Beachtennis 2017

Open Belgisch Kampioenschap Beachtennis 2017

Op 16 en 17 september vindt het Open Belgisch Kampioenschap Beachtennis 2017 plaats in Oudenaarde. Alle leeftijden en categoriëen komen aan bod.

Op zaterdag 16 september is echt iedereen welkom op het Open Belgisch Kampioenschap FUN (recreatief). Materiaal kan gratis uitgeleend worden en de spelregels worden ter plaatse uitgelegd. Om 10u gaan de categoriëen dubbel heren en dubbel dames van start, om 13u komt de populaire categorie dubbel gemengd aan bod.

Wie al meer beachtennis-ervaring heeft en zich wil meten met de toppers komt aan bod op zondag 17 september op het Open Belgisch Kampioenschap PRO (competitief). Om 10u gaan de categoriëen dubbel heren en dubbel dames van start, om 13u dubbel gemengd en Jeugd U16. De jeugdcategorie is een open categorie voor jongens en meisjes die op de dag van het tornooi nog geen 17 jaar geworden zijn.

Er zijn geen selectievoorwaarden ¿ iedereen met de Belgische nationaliteit kan een gooi doen naar de titel van Belgisch Kampioen Beachtennis 2017!

Beachtennis?

Ook op zand kan er getennist worden!

Beachtennis kent z'n ontstaan in Amerika en Brazilië in de jaren '70. Later waaide de sport over naar het 'warme' Europese vaste land waar het uitgroeide tot een echte successport in -vooral- Italië en Spanje. Vandaag de dag valt de sport onder de ITF (International Tennis Federation) en wordt het beachtennis wereldwijd gespeeld. Toplanden zijn Italië, Rusland, Brazilië, Venezuela en Frankrijk.

Deze spectaculaire sport heeft een aantal bijzondere kenmerken. Zacht zand onder je blote voeten. Partymuziek op de achtergrond. Geen scheidsrechter op een stoel. Spelers tellen zelf hun wedstrijd. Met 4 op een veld en dubbel zoveel fun. Er wordt gespeeld op een terrein van 16 bij 8 meter, zoals bij beachvolley, en met een speciaal beachtennisracket. Het net wordt op een hoogte van 1m70 gespannen. De bal, een iets lichtere tennisbal (softbal), mag niet stuiten en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel. Al moet er bij 40-40 maar één punt meer betwist worden.

Wat de opslag betreft: de bal moet niet gekruist worden, er mag geserveerd worden vanaf de hele breedte van de basislijn en gaat het spel gewoon door als het net wordt geraakt en de bal aan de andere kant binnen het terrein valt.

Geen lange leercurve zoals bij tennis: iedereen - jong en oud, zandvreters of funspelers - kan een beachtennisracket oppikken en meteen beginnen spelen!


Praktisch
Deelnameprijs: ¿10/per persoon
Locatie: sportcentrum Recrean / TC Oudenaarde, Eindrieskaai 26, 9700 Oudenaarde
Inschrijven: http://www.flandersbeachtennistour.be/inschrijven


Informatie:
www.flandersbeachtennistour.be
info@flandersbeachtennistour.be
https://www.facebook.com/flandersbeachtennis/

International Tennis Federation:
http://www.itftennis.com/beachtennis
Beach tennis basics: https://www.youtube.com/watch?v=pEupr8mP0lI