Op 1 maart worden de 2 nieuwe padelterreinen van TC Hof Ter Burst (Lebbeke) officieel geopend.

Op 1 maart worden de 2 nieuwe padelterreinen van TC Hof Ter Burst (Lebbeke) officieel geopend.

Padel, een combinatie van tennis en squash, is in opmars en mocht daarom in het aanbod niet ontbreken, vindt Philippe Semal.

"We bieden onze leden tennis aan op 5 indoor- en 8 outdoorterreinen en hadden ook al 6 beachtennis/beachvolleyterreinen in ons aanbod. We zijn een echte familieclub en willen alle generaties bereiken en blijven bereiken, waardoor we graag deze extra mogelijkheid aanbieden. De sport heeft een minder steile leercurve dan tennis en is minder belastend voor de gewrichten, wat een voordeel is voor volwassenen van alle leeftijden die graag sportief bezig zijn en blijven. Je bent er gewoon snel mee weg, ook al heb je nog nooit een racketsport gespeeld in het verleden. Padelterreinen waren er ook nog niet in de gemeente Lebbeke en zo moeten onze dorpsgenoten niet uitwijken om deze sport te  kunnen spelen."

Op vrijdagavond 1 maart vanaf 19.30u zijn er doorlopend demonstraties en de mogelijkheid om padel uit te proberen. Leden mogen de komende weken gratis reserveren en krijgen er een padelinitatiesessie bovenop. Padelrackets kunnen uitgeleend worden.

"Het zal weer gezellig druk worden deze zomer. De padelvoorjaarsinterclub is al gestart, met onder andere de ploeg van Jos Geerinck die in de allerhoogste reeks, P1000, aantreedt. Tijdens de Paasvakantie is er in de eerste week de Ethias Tour voor de competitieve tennisjeugd - met dit jaar ook Reeks 1 voor alle leeftijden. Tijdens de tweede week is er dan het Criterium voor de volwassenen - met in de hoogste reeks bij de Heren een tweesterrentornooi voor het Belgian Circuit. Zo kunnen we ook onze eigen toppers aan het werk zien. Het Paasweekend staat dan verder ook in het teken van twee internationale ITF-tornooien beachtennis. Eentje is zelfs het grootste ooit op Belgische bodem georganiseerd. Er zijn nu al inschrijvingen uit Aruba, Ecuador, Duitsland, Frankrijk, Italië, Letland, Nederland, Spanje en Venezula. En daarna rollen we vanzelf verder de zomer in met de tennisinterclub voor alle leeftijden en niveaus."