Oost-Vlaanderen baas op Nationale Masters

Oost-Vlaanderen baas op Nationale Masters

De Oost-Vlaamse vertegenwoordigers hebben het uitstekend gedaan op de Masters van het criterium op de terreinen van het Henegouwse Rebecq.

Zij verzamelden 21 punten en dat volstond om Antwerpen en Limburg naar plaatsen 2 en 3 te verwijzen.

De dames zorgden voor uitschieters. Zo won Louise-Marie Musschoot ( For Ever) de finale bij dames II met 6/3 en 5/2 na opgave van Emilie Lannoy.

Ook Yulia Epina van Standaard Wetteren won haar finale in dames III. Zij won gemakkelijk met 6/1 en 6/0 nadat ze in kwartfinale en halve finale wel hard had moeten knokken.
Katrien Van Eetvelde (Topspin Zele) die het afgelopen seizoen nauwelijks een partij verloor in dames IV moest nu wel onderdoen in halve finale tegen de latere finalewinnares Andrey Robinet.

Bij de mannen pakte Miel Sweerman (Hof ter Burst) naast finalewinst in heren II  nadat hij in halve finale nochtans de sterke West-Vlaming Pauwel Dewulf had verslagen. In finale bleek Brabander Viktor Sempels te sterk met 6/0 en 6/3.

Robin Deschaumes (TC Herzele) die er een prachtig seizoen heeft opzitten in heren III geraakte in halve finale niet voorbij Limburger Niels Champagne die hem met 6/2 en 6/0 versloeg.

Nicola Bottelberghs( TC Merelbeke) stootte in halve finale bij heren IV op een sterke Mao Poels die het haalde met 6/1 en 6/4. Poels zou ook de finale winnen.

Olivier Tuerlinckx (TC De Vallei) vocht zich naar de finale in heren V maar botste daar op Sander Verkerk van Witte Duivels.

Arnaud Vervaeke (Park Ronse) was de enige snelle uitvaller . Hij verloor zijn partij bij heren VI.

Daarmee haalde Oost-Vlaanderen nog maar voor de derde keer de totaalzege.