Oost-Vlaanderen baas op Memorial Vandewiele

Oost-Vlaanderen baas op Memorial Vandewiele

De Oost-Vlaamse teams hebben het uitstekend gedaan op de Memorial Vandewiele in Gistel. Zowel bij de 10-jarigen als bij de 12-jarigen werd de eindoverwinning behaald.
Sebastien Cauhape (Gantoise) en Elise Gillis (OAHU) klopten in hun poule achtereenvolgens de wild card 3 ploeg met 3/0, het Limburgs team met 2/1 en de Antwerpse afvaardiging met 3/0.
In de halve finale tegen Vlaams-Brabant won Sebastien Cauhape vlot maar Elise Gilis verloor met 3/6 en 6/7 tegen Mirthe Moens. De dubbel moest uitsluitsel brengen en die werd door het Oost-Vlaams duo met 7/3, 4/6 en 10/5 gewonnen. De finale kreeg een herhaling van de wedstrijd in de poules tegen Limburg. Sebastien won tegen Tibo Meermans en Elise verloor van Gitte Kemps maar in het dubbel werd met 6/3 en 6/4 de winst verzekerd.
Ook bij de twaalfjarigen was het Oost-Vlaanderen boven. Noah Merre (TC Eeklo) en Amelie Van Impe (TC Players) wonnen in de poules tegen de wild card 2 ploeg met 3/0, tegen West-Vlaanderen eveneens met 3/0 en tegen Vlaams-Brabant met 2/1. In de halve finales tegen Antwerpen versloeg Noah Merre Idriss Haddouch met 6/0 en 7/5 terwijl Amelie in drie sets verloor van Marthe Lambrecht. De dubbel was met 6/3 en 6/4 opnieuw voor Oost-Vlaanderen. In de finale werd overtuigend gewonnen van de wild card 1 ploeg. Merre won van Stijn Van Asten met 6/2 en 6/1. Zijn teamgenote haalde het van Thaneska Sesay met 7/6, 4/6 en 6/3 en ook de dubbel ging in een super tie-break naar Oost-Vlaanderen.