Oost-Vlaamse teams in nationale eindronde

Oost-Vlaamse teams in nationale eindronde

Twee  kampioenen in nationale reeksen uit het gewest Oost-Vlaanderen zijn al gekend. Bij de dames 45 II haalde TC Merelbeke het. Eva Cavaleri, Inge Van De Velde, Karine Callewaert en Shirley Lansenebre zorgden voor de titel.

De kranige zeventigers van TC Indiana waren ook weer aan het feest. Armand Solie, Eric Van Peteghem, Jerome De Bruyn en Erwin Eemans waren de besten in de reeks 70/1.
Vanaf 29 augustus begint men aan de eindronden in de andere reeksen. Zo mag TC Beckhand in de hoogste damesreeks naar de halve finale tegen Forest Hills. Een zware opdracht voor Justine De Sutter, Elena Van Der Sypt, Louise Bourez en Celine Rolly.

Bij de heren ontvangt Gantoise Fayenbois in de kwartfinale van derde nationale. Ief Nollet, Sam De Paepe, Thomas en Mathias Heyse, Adriaan De Leeuw en Laurens Weynants moeten de Gentenaars verder brengen.
In vierde nationale gaat Park Ronse naar Ath voor de achtste finale en TC Beckhand trekt naar Brughia.
Bij de junior-veteranen staat Racso op 29 augustus in de halve finale van reeks 1 tegen Stade Leuven. In derde trekt Hof ter Burst Lebbeke voor de kwart naar De Lusthoven. Ook in vierde zijn nog vier clubs in de running. In achtste finale ontvangt Sportina Erpe Inter Nos, Wase B krijgt Heusden A op bezoek en Indiana mag het thuis opnemen tegen Wellington. De winnaar van deze ontmoeting ontvangt 't Broeksken Moerzeke in kwartfinale.
TC Zottegem is nog in twee eindronden betrokken: In 55/2 ontvangt het op 30 augustus Lovanium en in 65/3 komt op 3 september La Volée op bezoek.