Oost-Vlaamse jongens 13 boven op 1plustornooi Wimbledon

Oost-Vlaamse jongens 13 boven op 1plustornooi Wimbledon

De Oost-Vlaamse vertegenwoordigers bij jongens 13 schitterden op het 1 plus-tornooi op TC Wimbledon in Sint-Truiden.
Mats Herremans (TC Players)  slaagde erin zijn tornooizege van Argayon te bevestigen. In kwartfinale versloeg hij overtuigend John Paternoster (Chimay) met 6/1 en 6/2. In een felbevochten halve finale verloor hij de eerste set in tie-break tegen Idriss Haddouch maar met 6/3 en 6/0 gingen de volgende sets naar de Ninovieter. Ook in een mooie finale tegen Waaltje Sacha Orlovski kwamen er drie sets bij te pas ( 6/3,3/6 en 6/2).
Provinciegenoten Frederik Caeyman (TC Players) en Noah Merre ( TC Eeklo) wisten dan weer het dubbeltornooi bij jongens 13 naar hun hand te zetten . Ook hier spanning want de supertiebreak moest de beslissing brengen tegen Gilles-Arnaud Bailly en Mats Steenlandt.
Andere opmerkelijke resultaten op het sterk bezet tornooi bij de jongens waren: de halve finale van Beckhander Stan Bal bij jongens 9, de kwartfinales van Sebastien Cauhape ( Gantoise) en Otto Beirnaert ( TC Zomergem) bij jongens 11 en de kwartfinales ook van Maikel De Boes ( TC Beckhand) en James Van Herzeele ( Gantoise) bij jongens 15.
Bij meisjes 11 botste Elise Gillis in halve finale op de latere tornooiwinnares Gitte Kemps. Bij meisjes 13 bereikten Amelie Van Impe ( TC Players) en Jana Otzipka de kwart.
Voor Stan Bal was er nog een halve finale in dubbel met Nik Denotté, een halve ook voor het duo Cauhape-Mathias De Cubber . Maikel De Boes ( Beckhand) haalde met maatje Dante Despontin de finale dubbel na een zege tegen Pierre-Yves Bailly en Natan D'Hulst ( Beckhand) maar in finale gaven de tegenstrevers Gilissen-Martens W.O zodat het winst zonder spelen werd. Ook Elise Gillis moest bij meisjes 11 forfait geven in halve finale omdat ploeggenote Mirthe Moens ziek werd.

Amelie Van Impe haalde finale bij meisjes 13 met Onia Chyara en tegen het sterke duo Sofia Costoulas en Hanne Vandewinkel boden ze meer dan verdienstelijk weerwerk met 6/4 en 6/3.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be