Oost-Vlaamse dames scoren sterk op Nationale Masters - Maxine Vangampelaere en Zara De Schutter haalden titel binnen

Oost-Vlaamse dames scoren sterk op Nationale Masters - Maxine Vangampelaere en Zara De Schutter haalden titel binnen

Vooral de dames/meisjes deden het goed op de nationale Masters op Grand Slam in Tienen. In de hoogste reeks was de titel weggelegd voor Maxine Vangampelaere van TC Racso. Vooral de halve finale was voor de nationale nummer 50 zeer intens. Tegen Nicky Van Dyck ¿ toch A-speelster en nummer 23 ¿ haalde ze het met 7/6,1/6 en 7/6. De finale tegen Lara Salden was een stukje gemakkelijker.
In dames II zorgde Zara De Schutter ¿ pas in december 13 ¿ voor de titel. De Denderleeuwse, aangesloten bij SDI, verdedigde het Oost-Vlaams gewest met verve. Meisjes als Astrid Sabot en Aurora Mesropyan die ook al een prachtseizoen maakten , opzij zetten was niet evident maar ze deed het met verve. Nu is het uitkijken naar een eerste iTF-tornooi maar daarvoor moet ze eerst haar verjaardag nog vieren.
Lisa Van Der Maas begaf het pas in de derde set van de finale tegen de Revelatie Brandy Hehalatu in dames 3.
Famke Schilders(TC De Vallei) ging mee tot halve finale in de laagste reeks.
Bij de mannen was er ook een Oost-Vlaamse zege met Wibo Van Poeck(De Pinte) die in finale Marco Kemps met 7/5 en 7/5 opzij zette.
Prachtprestatie kwam er  van Filip Van Duyse van TC Beckhand die eerst twee Waalse tegenstanders opzij zette alvorens in finale van heren 1 te plooien voor Marco Dierickx(A-nationaal 30) met 3/6 en 6/7 nadat hij in de tweede set nog een voorsprong van 5/2 zag teloor gaan.
Minder geluk was er voor Denis Kandaurov(Players) die in zijn eerste match al op de sterke Boyan Vanlokeren botste. In de laagste reeks ging Jo Desmet(Scheldedreef ) door tot halve finale.
Ook Alexander De Cuypere en Yevgeny Gorbunov gingen er in Junior-veteranen en veteranen snel uit.
Franky Backx( TC Wase) die weliswaar niet uitkwam voor Oost-Vlaanderen, zorgde voor een zege tegen good old Pierre Godfroidbij de veteranen.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be