Ook Steffi Distelmans zet er internationaal een punt achter

Ook Steffi Distelmans zet er internationaal een punt achter

Voor de tweede keer in korte tijd zegt een Vlaams-Brabantse A-speelster het internationale ITF-circuit vaarwel. Na de Tiense Klaartje Liebens streeft nu ook Steffi Distelmans niet langer een WTA-ranking na. Vooral recent blessureleed deed de speelster uit Scherpenheuvel de moeilijke knoop doorhakken.
"Ik was voor mijn meniscusletsel al wel aan het twijfelen geslagen, simpelweg omdat ik een beetje bleef hangen qua ranking", reageert Distelmans, op haar best het nummer 662 op de wereldranglijst. "Het feit dat de dokters eind vorig jaar dan aan de alarmbel getrokken hebben en dat ik als gevolg daarvan een zware operatie heb ondergaan in januari, heeft alles wel in een stroomversnelling gebracht. Het is niet dat ik het niet meer kan opbrengen, maar ik ben na die maandenlange revalidatie ook weggezakt tot buiten de top 1000. Bovendien ben ik nog ver verwijderd van mijn beste vorm, dus ik denk dat dit de enige juiste beslissing is. Maar goed, tennis zal ook in de toekomst nog mijn leven domineren, want ik ga Benny Vanhoudt en Michiel Antheunis vanaf september fulltime bijstaan in de tennisschool van KTC Diest. Op termijn zou ik maar al te graag met de competitiespelers werken en zo mijn ervaring doorgeven."
"Tot het zover is, zal je me zeker ook op de nationale sterrentoernooien terugzien", aldus nog Steffi Distelmans. "Zoals op mijn thuisclub Diest, waar ik eind juli de overwinning aan Emma Janssen moest laten. Het was echt op talent en wilskracht dat ik uiteindelijk nog de finale haalde, want ik ben pas sinds een dik maandje rustig aan het opbouwen en trad voor het eerst terug aan in competitie."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com