Olyslager en Bakkovens winnen voor Antwerpen

Olyslager en Bakkovens winnen voor Antwerpen

Toon Olyslager (heren 3) en Alain Bakkovens (veteranen 1) werden op de nationale eindronde op de banen van TC Gym in Schoten de Antwerpse laureaten.
De 20-jarige Koningshof-speler Olyslager (B+2/6) kwam dit seizoen pas laat in actie, maar zette vanaf augustus een spectaculaire reeks neer. Hij won achtereenvolgens de tornooien van Peerdsbos, Emblem, Stad Antwerpen, Schoten en Ruggeveld en eindigde in de eindstand bij de heren 3 in extremis op een vierde plaats. Op de Antwerpse Masters op 't Sas won Olyslager in finale van  Wouter Dom en zondag moest hij op de nationale eindronde diep gaan om in de eindstrijd de jeugdige Jens De Bosscher met 6-4, 5-7, 6-4 af te schudden.
Bij de veteranen zorgden Alain Bakkovens (52) en Pierre Godfroid voor de spectaculairste finale van de eindronde. In de eerste set was het voor Bakkovens lastig om serve-en volleyspecialist Godfroid te passeren, maar daarna kreeg Bakkovens meer greep op de wedstrijd. Uiteindelijk mocht de speler van Zevenbergen in de tiebreak van de derde set juichen: 3-6, 6-4, 7-6.
Met Elien Knockaert (Zevenbergen, dames 3) en Steffy Bogaerts (Borgerweert, dames 5) stonden  ook twee Antwerpse dames in de finale in Schoten. De 18-jarige Knockaert mocht het opnemen tegen Kim Goeleven. De speelster van Tennis Paal heeft een stevig seizoen achter de rug want ze eindigde zowel in Limburg als in Antwerpen in de top vier van het criterium. In finale begon Knockaert licht als favoriete want de twee onderlinge duels dit seizoen - waaronder de halve finale van de Antwerpse Masters - eindigden in haar voordeel. Goeleven rondde haar 150ste wedstrijd van het seizoen echter winnend af: 6-4, 2-6, 6-2.
Steffy Bogaerts (25) moest donderdag op Gym een voorronde afwerken en stootte na een uitmuntend seizoen knap door tot in finale. Daarin moest ze na een driesetter de nationale kroon aan Florence Fedeli laten: 6-3, 0-6, 6-3.
Foto: Toon Olyslager

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net