Olaf De Weerdt en Martin Vosswinkel nationale criteriumkampioenen

Olaf De Weerdt en Martin Vosswinkel nationale criteriumkampioenen

Het Vlaamse-Brabantse gewest had vooraf verschillende ijzers in het vuur om mee te kunnen strijden op de nationale eindronde van het criterium in TC Gym Olympiade. Het voegde finaal de daad bij het woord, met onder meer Olaf De Weerdt die geen tegenstand duldde in de hoogste herenreeks.
Een knappe prestatie toch wel die nationale titel voor De Weerdt. Want hij werd dan wel ingeschat als topreekshoofd, er stonden nog vijf andere A-spelers aan de start en daarbij met Bram Coene (A30) en Maxime Faniel (A32) toch niet de minste namen. Maar Faniel struikelde al meteen over de eerste horde, waardoor de weg naar de finale ineens open lag. In die eindstrijd was trouwe klant Jeroen Masson zijn opponent. Die opende furieus met een 1-6 in set één, maar de speler van TC Lovanium reageerde uiterst gevat en trok met 6-3 en 6-2 het laken naar zich toe. Voor Chelsea Vanhoutte werd het een korte passage bij de dames 1, want zij moest meteen met 7-5 en 6-2 de duimen leggen voor de één jaar jongere Louise Wittouck.
Bij de junior-veteranen kwamen de eerste twee reekshoofden Martin Vosswinkel en Michel Daniels zoals verwacht tegenover elkaar te staan, met de Stadist die wel erg makkelijk de zege binnenhaalde: 6-1 en 6-0. Minder goed verging het Pierre Godfroid, die bij de heren 45 in de tiebreak van de derde set moest capituleren tegen Alain Bakkovens. Sander Cauwelier (Het Zeen Sterrebeek) tot slot haalde de finale bij de heren 5 tot C+30, maar moest daarin het hoofd buigen voor West-Vlaming Thijs Deseure. Het werd 5-7, 6-3 en 4-6.
Toch mocht het Vlaams-Brabantse gewest nog een derde keer juichen, want bij de dames 5 hield C+30/1-speelster Florence Fedeli van TC Panorama in de finale Steffy Boogaerts af in drie sets: 6-3, 0-6, 6-3.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com