Nog tien jaar en Bornem TC is `Royal¿

Nog tien jaar en Bornem TC is `Royal¿

Op 19 september was het alweer feest op Bornem TC want de club blies veertig kaarsjes uit. "We wierpen op die viering een terugblik op veertig jaar tennisgeschiedenis in Bornem", zegt voorzitter Nico Van der Linden. "Het is dan ook logisch dat enkele oud-bestuursleden en stichters zoals Eddy Polfliet, Walter Hiel, Jef Szapinszky, Marc Bongaerts, Patrick Van Dame, Michel Duyvejonck, Marc Van Pellicom en Guido Vleminckx de revue passeerden. Zij droegen uiteindelijk hun steentje bij tot wat onze club vandaag geworden is."
Van der Linden kwam op 1 januari 2013 aan het hoofd van de Bornemse tennisclub. "Kort na de installatie van het nieuwe bestuur was de missie duidelijk: het familiale karakter van de club behouden en verstevigen", aldus Van der Linden. "We realiseerden dit door een kader te creëren waarin iedereen zich thuis voelt: goed onderhouden buitenbanen in een groene omgeving, twee moderne indoorhallen met LED-verlichting, volledig vernieuwd sanitair en een gezellig ingericht bar met super-uitbaters."
In 2008 richtte Bornem TC een eigen tennisschool op: TAB (Tennis Academy Bornem). "Na enkele jaren van opbouw kunnen we toch spreken van enkele nationale successen bij de jeugd", zegt Van der Linden. "We zijn blij dat we een topper als Michael Wennberg tot ons trainersteam mogen rekenen en onze eigen bijgeschoolde trainers leveren schitterend werk."
Het is duidelijk: het bestuursteam van Bornem TC is gemotiveerd om er nog vele jaren tegenaan te gaan. Misschien wel tot 2025. Binnen tien jaar mag de club zich immers `Royal' noemen.

Op de foto het bestuur van Bornem TC:
Zittende: Isabel Verneirt, Nico Van der Linden en Catharina De Rooster
Staande: Mario De Marteau, Jo Goiris, Tom Verhoeven, Koen Amelinckx, Hans Decat en Guy Joris.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net