Nog hele week toptennis op TC Lovanium

Nog hele week toptennis op TC Lovanium

Ondanks het wat nukkige zomerweer wrijven ze zich bij de tennisclubs in de handen. Wie dezer dagen een tornooi organiseert, krijgt niet zelden volle tabellen en klinkende namen in ruil. Zoals op het viersterrentornooi van TC Lovanium, waar onze nationale toppers zich verdringen om snel wedstrijdritme op te doen.

Op het eerste Vlaams-Brabantse Belgian Circuit-tornooi vorige week op TC Het Zeen in Sterrebeek waren de schijnscherpers nog gericht op de toppers uit eigen kweek zoals ‘ancien' Nicky Van Dyck bij de dames en Tibau Meeremans in de hoogste herenreeks. Winnen zat er evenwel voor geen van beiden in, want de titels gingen naar outsiders Axana Mareen en Maikel De Boes.
De kans dat ook op Lovanium een outsider aan het langste eind trekt, is evenwel klein want aan grote namen geen gebrek. Maar liefst 16 (!) A-spelers bij de heren en 9 in de damesreeks, zelfs bij de wedstrijdleiding trekken ze grote ogen.
"Vorig jaar hadden we ook al vier sterren achter onze naam staan, maar zoveel toppers hebben we hier nog nooit meegemaakt", reageert Nobby Peys. "Dat heeft alles te maken met corona en het internationale circuit dat nog stilligt natuurlijk, terwijl iedereen snakt naar competitie en wedstrijdritme. Wij hebben alleszins niet getwijfeld om de sterrenreeksen te laten doorgaan, want budgettair was het sowieso ingecalculeerd. En gelukkig maar, want zo krijgen we tot zondag nog echt toptennis te zien op onze velden."
Bij de heren brengt KTC Diest met Christopher Heyman (ATP-387), Zizou Bergs (ATP-521) en Maxime Pauwels (ATP-977) hun grote kanonnen in stelling, al is de favorietenrol misschien wel weggelegd voor man-in-vorm Clément Geens. Bij de dames zijn de ogen gericht op Vicky Van de Peer (WTA-1247), al zal ze de titel niet zomaar cadeau krijgen van veelwinnaars Sofie Oyen en Klaartje Liebens.

Stijn Deleus