Nog geen witte rook voor Park Tennis Klub Vilvoorde

Nog geen witte rook voor Park Tennis Klub Vilvoorde

Stilaan verloopt alles volgens het nieuwe normaal, ook op tennisvlak nu de clubbars opnieuw open mogen en er terug competitie kan plaatsvinden. Maar op Park Tennis Klub Vilvoorde is niets nog zoals het ooit was, het gevolg van een aanslepend conflict tussen de club en het stadsbestuur.

Een bizarre situatie, dat is het minste wat je kan zeggen. Want terwijl het wachten is op het vonnis van het kortgeding, kan er ondertussen wel weer gewoon getennist worden op de club.

"Je kan er sinds een aantal weken inderdaad opnieuw tennissen, met of zonder betaling", reageert voorzitster Daphne Vande Zande, die niet te spreken is over de handelswijze van het bestuur. "Tja, het lijkt wel alsof het stadsbestuur het geschikte moment afgewacht heeft om de club te kapen, hetgeen zonder corona veel moeilijker was geweest. Nu hebben ze de regie zomaar overgenomen, met als excuus dat ze de club willen teruggeven aan de gewone Vilvoordenaar. Voor alle duidelijkheid, bij ons was iedereen altijd welkom om een balletje te komen slaan. Maar de meeste leden waren bij ons aangesloten voor de goede lessen én de leuke sfeer, dat kan ik niet ontkennen. Voor de accommodatie hoef je het alleszins niet te doen, want die is eerlijk gezegd beneden alle peil. En hoewel de verantwoordelijkheid daarvoor bij de stad ligt, hebben we niet nagelaten om zelf te investeren in bv. verlichting op de bovenvelden en de bekisting van de ballon. De lening daarvoor loopt nog tot 2022, een lening waar het huidige stadsbestuur nota bene zelf borg voor staat. Hun bewering dat onze concessie dit jaar al zou aflopen, raakt dan ook kant noch wal. In het andere geval zou het stadsbestuur zichzelf in de voet schieten, begrijpe wie begrijpen kan."
"Hoe het nu verder moet? We wachten vol ongeduld het vonnis af, maar ondertussen zijn we andere oplossingen aan het uitwerken", aldus nog Vande Zande. "Vooral voor onze leden en de kinderen, want zij zijn hier evenzeer het slachtoffer van. Ach, het is heel spijtig allemaal, wetende dat ik hier als kind nog getennist heb en dat ze me destijds zelf gevraagd hebben om de club en het tennis in Vilvoorde nieuw leven in te blazen. Dat was ons ook gelukt, met elk seizoen om en bij de 650 leden. En kijk waar we nu staan, met dank aan het stadsbestuur."