Noah Merre en Nienke D'Haen blinken uit op 1e Ethias Tour Reeks 1 PLUS (Brughia)

Noah Merre en Nienke D'Haen blinken uit op 1e Ethias Tour Reeks 1 PLUS (Brughia)

Enkele Oost-Vlaamse vertegenwoordigers hebben het uitstekend gedaan op het derde Ethias Tour Reeks 1 Plus-tornooi van het nog prille tennisjaar.
Noah Merre (TC Eeklo) won bij de jongens 12. Hij versloeg in finale de Waal John Paternoster met 4/6, 7/5 en 6/1 nadat hij in een eerder stadium ook al Nyo Van Dyck en Gilles-Arnaud Bailly klopte.
Andere Oost-Vlaamse winnares was Nienke D'Haen ('t Broeksken) die in een felbevochten halve finale bij meisjes 14 Maria Lemonakis klopte en zich in finale de betere toonde van Beau Deleu met 6/4 en 6/1. De twee finalistes wonnen samen ook de dubbelfinale tegen Rhea Cassamayor en Lien Nulmans.
Tibo Meermans klopte bij de negenjarigen Mateo Goubert (TC Players) in drie sets. Mateo trad ook aan bij de 10-jarigen waar hij in kwartfinale werd geklopt door de latere finalewinnaar Yanis El Haieki die het trouwens haalde van een andere Oost-Vlaming, Otto Beirnaert van TC Zomergem met 4/1 en 4/2. Mathias De Cubber (Gantoise) strandde in deze reeks in halve finale , ook al tegen Yanis El Haieki.
Goubert haalde met Tibo Meermans ook nog de halve finale in dubbel terwijl Mathias De Cubber met Thibo Van De Vondel slechts strandde in de finale.
Bij de 14-jarigenging Maikel De Boes (TC Beckhand) tot kwartfinale en bij de 16-jarigen verloor Nicholas Rennie( Gantoise) zijn kwart tegen Axel Wouters.
In dubbel 14 verloren Miel Sweerman (Racso) en Jan Van Assche (Park Ronse) de finale tegen Alexander Gilissen en Noah Martens.
Amelie Van Impe (TC Players) deed het uitstekend bij de 12-jarigen bij de meisjes. Zij versloeg in kwart de Waalse Yildrim Evra met 6/3 en 7/5 en bezweek in halve tegen Sofia Costoulas na een sterke eerste set. Met Hanne Vandewinkel verloor ze ook nog de finale in dubbel tegen Onia Chyara en Sara Pantelic met 6/7 en 4/6.
Elise Gillis ging mee tot halve finale bij meisjes 10 waar ze verloor van Charlotte Sleypen. Ze verloor ook de halve in dubbel tegen Gitte Kemps en Dien Vandael.