Nieuwe triomf voor Van Mol

Nieuwe triomf voor Van Mol

Op TC Brughia werd het derde Volvo Tour reeks 1 'plus'-toernooi van het seizoen afgewerkt. Vijf Antwerpse jongeren stonden in finale en met Tom Pisane (jongens 14), Alexander Blockx (jongens 10) en Michelle Van Mol (meisjes 12) grepen er drie een hoofdprijs.

Na een kwartfinale op Wimbledon en een halve finale op Forest Hills was het in West-Vlaanderen prijs voor Brandt-speler Tom Pisane. Het overwicht was groot: 6-1, 6-2 in halve finale tegen Olivier Rojas en 6-2, 6-1 in de eindstrijd tegen Jarne De Braekeleer.
Alexander Blockx (Ter Eiken) was reeds op Wimbledon de beste bij de 10-jarigen en deed dat nu nog eens over. Joshua Nuyts kon in finale slechts één game redden : 4-1, 4-0.
Gym-speelster Michelle Van Mol tennist week na week sterker. In een heruitgave van de finale op Forest Hills ¿ toen werd het 6-4, 7-6 ¿ ging ze nu met 6-4, 6-2 over Emeline De Witte.
Ook Axana Mareen (meisjes 14) ging na haar zege op Forest Hills op zoek naar een tweede opeenvolgende titel, maar na een stevig robbertje knokken moest ze met 6-3, 4-6, 6-4 de zege aan de Limburgse Cloë Ruette laten.
Sara Pantelic (Forest Hills) geraakte bij de 9-jarigen alweer tot in finale, maar daarin was Amelia Waligora te sterk (4-0, 4-1). Waligora won trouwens ook het toernooi bij de 10-jarigen.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net