Nieuwe tennishal en extra padelvelden voor Brusselse Tennisclub

Nieuwe tennishal en extra padelvelden voor Brusselse Tennisclub

Ook voor de vele sportclubs die ons land rijk is, zijn het uitdagende tijden door de impact van het coronavirus. Gelukkig mocht er vrij snel opnieuw getennist worden en zijn de competities en de zomerstages volop aan de gang. Het zorgt er mede voor dat tennisclubs ook nu kunnen floreren, zoals in het geval van de Brusselse Tennisclub die dezer dagen in volle uitbreiding is.

"Klopt ja, in die zin dat we onze padelaccommodatie onlangs hebben uitgebreid tot vier terreinen in totaal en daarnaast zit ook onze nieuwe tennishal in de afwerkingsfase", vertelt voorzitter Johan De Keersmaeker. "Zoals bij de meeste clubs is padel bij ons echt wel een doorslaand succes. De eerste twee velden hebben we nu goed een jaar geleden laten aanleggen en die zijn quasi continu bezet. Een uitbreiding was het logische gevolg, als je weet dat we voor het padel alleen al aan een 100-tal leden zitten. Het valt ook op dat we met die racketsport veel makkelijker de leeftijdscategorie tss 19 en 30 jaar kunnen bereiken, iets wat met het tennis toch net iets minder evident is. Een goede investering dus kortom, die zich vrij snel terugbetaalt. Niet onbelangrijk dat laatste,  want als club hebben we hier al onze infrastructuur geheel in eigen beheer."
Ondanks het succes van padel laten ze bij BTC het tennis zeker niet zomaar links liggen, getuige daarvan de splinternieuwe hal die momenteel in de steigers staat met een unieke ondergrond als kers op de taart.
"We zitten daar sowieso met 760 leden en die willen we in optimale omstandigheden van hun geliefde sport laten genieten", aldus nog De Keersmaeker. "De ondergrond is effectief iets speciaals, een soort kruising van kunstgravel en hardcourt met een iets hogere bots. We zijn daarvoor op bezoek geweest bij de Kim Clijsters Academy en verder heeft enkel TC Katteberg in Bilzen dergelijke ondergrond. Met die drie tennisterreinen erbij kunnen we onze wintercapaciteit vanaf begin oktober al meteen verdubbelen naar zes velden. En dan te denken dat we tot tien jaar terug nog een echte zomerclub waren zonder indoorterreinen (lacht). Naast een nieuwe parking gaan we ook nog ons clubhuis aanpakken en dan zijn we helemaal klaar voor de toekomst."