Nieuwe tennis- en padelclub Park 1800 kijkt uit naar zomerseizoen

Nieuwe tennis- en padelclub Park 1800 kijkt uit naar zomerseizoen

Op veel tennisclubs nam de bedrijvigheid de voorbije weken serieus toe. Corona is nog lang niet verslagen, maar het outdoorseizoen staat gelukkig voor de deur en datzelfde geldt voor de interclubcompetitie die tot nader order vanaf begin mei zal doorgaan. Ook aan het domein Drie Fonteinen zullen er binnenkort weer interclubontmoetingen en lessen plaatsvinden, nu er eindelijk een nieuwe vzw opgestart is die zowel het tennis als het padel zal overkoepelen.

Park 1800, zo gaat de nieuwe volwaardige tennis- en padelclub voortaan door het leven. Eén van de initiatiefnemers is Mark Heremans, jarenlang lid en ook interclubleider op PTKV, die nu het voorzitterschap op zich zal nemen. "Deze locatie waar het heerlijk tennissen en padellen is, mocht gewoon niet verloren gaan en daarom besloot ik om samen met een groepje vrienden de koe bij de horens te vatten en zelf een dossier in te dienen bij de stad", vertelt hij. "Ik ken de ware toedracht niet helemaal van de discussie over de concessie die de club een jaar lang in een houdgreep heeft gehouden. Voor het tennis in Vilvoorde was het zonder meer een spijtige zaak. Ik ben zeer blij dat er nu een oplossing uit de bus is gekomen en dat wij de komende negen jaar de concessie in ons bezit hebben. Padel 1800 kon daar de voorbije maanden tijdelijk over beschikken, maar alles werd nu ondergebracht onder Park 1800 en het nieuwe bestuur bestaat uit een perfecte mix van tennis- en padelleden."
"Voor het padel was het duidelijk, maar het voorbije jaar kon iedereen die lid was van Park Tennis Klub Vilvoorde gewoon blijven voort tennissen zonder dat er nieuwe lidgelden opgehaald werden", gaat Heremans voort. "Deze opstartfase was dus in zekere zin een administratief huzarenstukje, omdat je niet weet wie in tussentijd elders onderdak heeft gevonden. We hebben toch al zo'n twintig ploegen die zullen aantreden in de jeugd- en volwasseneninterclub. En voor de tennisschool hebben we ook een oplossing gevonden in de persoon van Cedric Dhaenens die de leiding op zich zal nemen. Hij heeft een trainersteam ter beschikking met onder meer Sean Van Uytvanck als trainer instructeur b."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com