Nieuwe mijlpaal voor TC Kastelse

Nieuwe mijlpaal voor TC Kastelse

Zaterdag werden op TC Kastelse vier spiksplinternieuwe indoorterreinen officieel ingehuldigd. De club van voorzitter Raf Menten is de laatste jaren aan een stevige opmars bezig en uitbreiding was dan ook essentieel.

In 2012 kreeg TC Kastelse, ondertussen goed voor 630 leden, een nieuw onderkomen aan het vroegere voetbalveld van Lichtaart. Met een zeer actieve jeugdwerking en een kalender boordevol activiteiten kende de club een explosieve groei.

"In die mate dat uitbreiding echt wel noodzakelijk was", zegt voorzitter Raf Menten. Niet alleen ging het in Lichtaart van vijf naar zeven kunstgravelterreinen, ook startte het ambitieuze project voor het plaatsen van een indoorhal. Die fraaie hal met vier terreinen werd voorbije zaterdag aan de vooravond van de 'clubavond' officieel ingehuldigd.

"Het waren spannende maanden, maar met de steun van Sport Vlaanderen, Tennis Vlaanderen en ons uitmuntend projectteam zijn we in ons opzet geslaagd", aldus een fiere voorzitter Menten. "De tennisschool – onze jeugdvriendelijke tennisclub kreeg van Tennis Vlaanderen voor het eerst het label van erkende tennisschool – kan nu verder op volle toeren draaien."

Wat de jeugd betreft boekte Mathias Campforts, verantwoordelijk voor de jeugdwerking bij TC Kastelse en A-trainer Wim Vekemans, mooie resultaten. De jongens tot negen jaar haalden in de derde categorie de finale van de gewestelijke jeugdinterlub en Wout Urkens verdedigde op het Feest van de Jeugd de kleuren van Kastelse bij de jongens 11/3.

Ook bij de volwassenen was Kestelse het voorbije seizoen aan het feest. De mannen 25/5 werden zelfs intergewestelijk kampioen.

Samen met voorzitter Menten mocht burgemeester Ward Kennes de eerste ballen slaan in de nieuwe indoorhal. "Kastelse werkt zeer innovatief en Raf Menten krijgt de prijs voor volhardendheid", aldus burgemeester Kennes. "Hij neemt als voorzitter het nodige initiatief en grotendeels zorgde de club zelf voor de financiering van dit project."

Ook de Kastelse-leden zijn voorzitter Menten dankbaar. Van hen kreeg hij een lint met opschrift 'onze doorzetter van het decennium'.