Nicolas Van Gasse: exponent van sterke jeugdwerking bij TC Merelbeke

Nicolas Van Gasse: exponent van sterke jeugdwerking bij TC Merelbeke

Met zijn Pro Serve tennisschool op TC Merelbeke gooit Gert Bottelberghs, A-trainer en KDT-opleider, hoge ogen.
De 15-jarige Nicolas Van Gasse is het exponent van die goede jeugdwerking. Hij steeg 10 klassementen in 2 seizoenen en zit nu aan een B0-klassement. Zijn punten scoorde hij vooral in de Waalse tornooien waar hij zowel in reeks 1 als 2 een paar tornooien won, meestal tegen hogergeklasseerden. OP TC Merelbeke kan hij ook sparren met mannen als Mozes Cosyn en Jeroen Masson en voor de conditietraining staat Jeroen Klinckaert in.
Hoofdtrainer Bottelberghs is alvast zeer tevreden over Nicolas: "Hij is sterk gemotiveerd en bereid hard te werken op training. Zijn basisslagen zitten al zeer goed en als hij zo blijft evolueren dan zit een plaatsje bij de beste Belgische spelers er wel in".
Van Gasse is niet de enige opvallende figuur in de trainingsschool waar wekelijks toch enkele honderden kinderen komen opdagen om het spelletje onder de knie te krijgen.
Vooral bij de 10- en 11-jarigen is er nog een sterke lichting. Jongens als Bram Van Quickelberghe, Nicola Bottelberghs, Matteo Torres en Sebastien Cauhape lieten al mooie dingen zien en Bottelberghs rekent erop dat ze over een paar jaar samen zelfs nationale interclub zullen kunnen spelen met jongens als Van Gasse en Jens De Bosscher die overigens ook al een B-klassement kon versieren.
Ook bij de meisjes zitten enkele talentjes die er mits hard werken kunnen komen. Elien Van Quickelberghe, Liana Maitadze, Hanne Haerick en Mira De Vos lieten afgelopen zomer al flitsen zien van hun talent.
Maar TC Merelbeke wil ook in de breedte werken. Ook de recreatieve tennisser moet zijn plaats hebben binnen de school. Er is de Multi Move opleiding voor blauw, rood, oranje, groen en geel en ook Start tot Tennis wordt in de kijker gezet.
Gert Bottelberghs voegt er nog aan toe: "TC Merelbeke kon de eerste plaats veroveren bij de deelnames aan de Kinder Toer en in reeks 1 van de Ethias Tour." Een duidelijker bewijs dat er niet stilgezeten wordt kan men niet leveren.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be