Nicky Van Dyck laat zich niet verrassen in TC Ham

Nicky Van Dyck laat zich niet verrassen in TC Ham

Nicky Van Dyck (24) mag zich opnieuw met recht en reden Indoorkampioene noemen. Terwijl de andere kanshebster in haar tabelhelft Elena Van der Sypt de verwachtingen niet kon inlossen, viel eerste reekshoofd Sophie Govaerts meteen geblesseerd uit. De Betekomse rook als enige overgebleven A-speelster haar kans en ging in het slotweekend recht op haar doel af.
In de halve eindstrijd kreeg een herboren Marjanne Vanoppen een 7-6, 6-1 pak voor broek, om vervolgens in de finale volop haar ervaring uit te spelen tegen de amper 15-jarige Lara Salden. Het werd tweemaal 6-3.
"Ik had het gevoel dat het stilaan zo'n beetje nu of nooit was, want het bewijs is er dat er effectief hele goede jeugd aan het opkomen is", blikt het nummer 23 op de nationale waardeladder terug. "Maar goed, ook al beschikt Lara dan in principe over een uitstekende forehand en dito versnelling, ervaring speelt natuurlijk ook een rol. Heel de week lang haalde ik een constant niveau. Alleen tegen Marjanne kwam ik even in de problemen, met een 1-4 achterstand in de eerste set tot gevolg."
De concurrentie is bij deze gewaarschuwd met het oog op de zomertornooien.
"Het is alleszins de bedoeling om opnieuw een rol van betekenis te gaan spelen, al wordt het dan drukker dan ooit tevoren. Naast mijn lesuren op Het Zeen ga ik immers ook de tennisschool van TC De Rakket in Hulshout in handen nemen", laat ze nog weten.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com