Nicky Van Dyck en Pierre Godfroid nationaal criteriumkampioen

Nicky Van Dyck en Pierre Godfroid nationaal criteriumkampioen

In de breedte heeft het Vlaams-Brabantse gewest niet meteen zijn sterkste nationale eindronde van het criterium achter de rug, maar met Nicky Van Dyck en Pierre Godfroid gaven de topfavorieten bij respectievelijk de dames 1 en de veteranen wel thuis.

Nicky Van Dyck was torenhoog favoriete in de hoogste reeks, al stonden er met ex-prof Caroline Maes en Emily Casteleyn nog twee andere A-speelsters op de tabel. Achteraf bekeken was haar eerste wedstrijd tegen Phonexay Chitdara (B-15/4) nog de moeilijkste van allemaal. Ze omzeilde die klip met 7-6 en 6-2 en denderde nadien achtereenvolgens over Maes en Vicky Van De Peer heen. Laatstgenoemde moest zelfs een double bagel ofwel een dubbele 6-0 incasseren in de eindstrijd. Ook Godfroid had het niet onder de markt in zijn openingsmatch bij heren 45, die hij pas na een driesetter winnend afsloot. In de finale werd Alain Bakkovens wel vrij simpel opzijgezet met 6-3, 6-3 cijfers.
In de andere reeksen kwamen de Vlaams-Brabanders er minder aan te pas. De jonge Julie Winters (C+30/1) van TC Lovanium speelde wel een verdienstelijke eindronde met twee zeges bij de dames 3, alvorens te sneuvelen in de halve eindstrijd. En in de hoogste mannenreeks zag clubgenoot Olaf De Weerdt zijn tegenstander en ex-prof Dick Norman opgeven na het verlies van de eerste set. Vervolgens verloor hij ietwat verrassend tegen Diestenaar Niels Cleeren in twee sets. De andere provinciegenoten slaagden er niet in de eerste ronde te overleven.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com