Nick Braet: “Blijven werken om dichter bij de Europese top te komen”

Nick Braet: “Blijven werken om dichter bij de Europese top te komen”

Op het internationale APT-padeltoernooi in Luik raakten drie Belgische duo's in de kwartfinale, maar stuk voor stuk werden ze uitgeschakeld. Nick Braet en padelpartner Jeremy Gala hoopten op een stunt tegen een Frans duo. Braet en Gala boden wel een stevige repliek, maar gaven toe dat de Fransen verdiend aan het langste eind trokken. Toch ziet Gentenaar Braet de kloof met de Europese top verkleinen.


"Na zes maand zonder competitie was het toch wat koffiedik kijken hoe ver we stonden. In de kwartfinale tankten we vertrouwen. We haalden een degelijk niveau en zetten vrijwel probleemloos een Duits duo opzij met 6-2, 6-0. In de kwartfinale kregen we dan een Frans duo tegenover ons en we hoopten stilletjes op een stunt. We speelden evenwel niet onze allerbeste wedstrijd en moesten met duidelijke cijfers de duimen leggen (6-3, 6-1). Conclusie is toch dat er een duidelijk niveauverschil is met de Europese top en er werk aan de winkel blijft."

Indoortraining

Naast het duo Braet-Gala werden ook Gardier-Geens en Peeters-Crasson in de kwartfinale van de tabellen geveegd. Indoortraining en meer internationale ervaring opdoen zijn de boodschap volgens Braet. "Op een internationaal toernooi steek je toch meer op dan van een partijtje tegen een Belgische subtopper. We hopen dus dit jaar links of rechts een internationaal toernooi mee te pikken, maar het is gezien de hele pandemie nog afwachten in welke mate dat zal lukken. Ik heb ook het gevoel dat het niet zo'n goede zaak was dat we veel buiten trainden. De snelheid bij het botsen is daar toch een tikkeltje trager. Meer indoortraining zou ons dus wel goed doen."

Groeien

De Europese top kietelen is dus op halflange termijn het doel. De goede samenwerking met Gala moet bij dit doel een troefkaart worden. "We spelen nu al vier jaar samen als duo en je voelt wel dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Hopelijk kunnen we daar op termijn de vruchten van plukken. Ja, we willen blijven werken om dichter bij de Europese top te komen."

Bron - HLN