Net geen finale voor Michael Geerts op Challenger

Net geen finale voor Michael Geerts op Challenger

Michael Geerts heeft op de Challenger in het Spaanse Pozoblanco een zeer knappe tennisweek achter de rug. Hij versloeg er met de Fransman Bonzi het eerste reekshoofd en sneuvelde zaterdagavond pas nipt in halve finale. Jammer genoeg ziet Geerts de Challenger van deze week in Segovia aan zijn neus voorbijgaan.


Michael Geerts (ATP 348) knalde deze week stevig op het Spaanse hardcourt. Geerts begon in Pozoblanco in de kwalificaties, won vijf matchen zonder setverlies op rij en miste net een eerste finale op het zeer stevige Challenger-circuit. "Ik nam nochtans een klein risico om zonder voorbereiding op hardcourt aan dit toernooi deel te nemen", vertelt de 26-jarige Geerts. "In Amersfoort speelde ik vorige week op gravel nog een zeer degelijke match tegen de latere toernooiwinnaar Tallon Griekspoor, maar extreem comfortabel voelde ik me toch niet. Vandaar mijn keuze voor hardcourt"

Winst tegen Bonzi
Begin dit jaar speelde Geerts al een sterk hardcourttoernooi in Cherbourg. Hij versloeg toen onder meer de Amerikaan Denis Kudla en ging in kwartfinale in de tiebreak van de derde set onderuit tegen Ruben Bemelmans. Vervolgens speelden de knieën parten en ging het sedert april richting graveltoernooien. De harde ondergrond van Pozoblanco deed deze week duidelijk deugd. Vooral de zege (7-6, 6-2) in de tweede ronde tegen eerste reekshoofd Benjamin Bonzi was straffe kost. De Fransman staat nummer 111 op de ATP-lijst. "Op tactisch vlak speelde ik tegen Bonzi een sterke wedstrijd", aldus Geerts. "Ik heb de voorbije weken heel hard gewerkt. Ik weet dat ik dit niveau aankan."

Beste ranking
Geerts mikte op een eerste finale op een Challenger, maar ging zaterdag nipt met 6-2, 6-7, 6-4 onderuit tegen de Turk Cem Ilkel (ATP 209). "De ontgoocheling is groot, er zat meer in", zegt Geerts. "Vreemd genoeg speelden we die halve finale op het tweede terrein, terwijl net naast ons, op centre court, de luidruchtige prijsuitreiking van het dubbelspel aan de gang was. De match begon daarom rommelig. Ik won set twee op mentaliteit, maar verloor jammer genoeg mijn opslag in het openingsgame van de derde set."

Geerts rukt maandag op naar de 316de plaats op de ATP-lijst, zijn beste ranking ooit. "Op het vlak van puntengewin was dit mijn beste week, maar ik wil veel meer. Opschuiven naar de kwalificaties van de Grand Slam-toernooien is het doel. Voor het vertrouwen was dit vanzelfsprekend wel een goede week."

Niet naar Segovia
De ambitieuze Geerts kreeg zaterdag nog een extra tegenvaller te verwerken. Normaal moest hij dit weekend de kwalificaties in Segovia spelen, maar omdat hij nog in Pozoblanco aan de slag was, rekende hij uiteraard op een ‘special exempt', een rechtstreekse uitnodiging voor het hoofdtoernooi.  Uiteindelijk dienen die uitnodigingen net voor dit soort situaties. "Nog voor de match kwam men mij vertellen dat ik de ‘special exempt' enkel kreeg indien ik de finale haalde. Dat zorgde ook nog eens voor extra druk. Dit is het meest bizarre dat ik op het ATP-circuit ooit meemaakte. Er zit dus niets anders op dan huiswaarts te keren en daar voort te bouwen aan de toekomst."