Negen Antwerpse titels op Feest van de Jeugd

Negen Antwerpse titels op Feest van de Jeugd

Negen jongeren, aangesloten bij een Antwerpse club, veroverden zondag de Vlaamse jeugdkroon tijdens het Feest van de Jeugd op de banen van Forest Hills

Reeks 1

  • Meisjes 16/1: Axana Mareen (Gym, wint finale 7-6, 6-1 van Evi Nulmans) ziet een knap seizoen bekroond met een vierde Vlaamse titel. Mareen concentreerde zich het voorbije jaar op het internationale ITF-juniorescircuit. Met succes: vanuit het niets steeg ze naar plek 525. In Kenia bereikte ze een halve- en een kwartfinale.
  • Meisjes 14/1: Vicky Van de Peer (Heiveld, wint finale 7-5, 6-3 van Lina Dullaert) kent haar jaar van de grote doorbraak. Niet alleen bij de jeugd ook in het criterium scoort ze in de topreeks van de dames. Van de Peer totaliseert reeds 2.555 klassementspunten en maakt binnenkort een stevige sprong voorwaarts.
  • Meisjes 10/1: Sara Pantelic (Gym, wint finale 3-4, 4-3, 4-2 van Morane Meyers) won een Gym-onderonsje van Morane Meyers. Pantelic, die het voorbije seizoen het merendeel van de tornooien bij de meisjes 12 speelde, knokte in finale van een zo goed als verloren 3-4, 0-3 stand terug.
Reeks 2
  • Meisjes 14/2: Fleur Lambrecht (ISC, wint finale 6-2, 4-6, 6-2 van Amelie Gheysen) had in haar laatste twee wedstrijden op Forest Hills telkens een driesetter nodig. Als C+15/4 veroverde Lambrecht dit jaar drie keer de scalp van een B-speelster.
  • Meisjes 10/2: Alexandra Biot (Snauwaert, wint finale 4-1, 4-0 van Marie Vervecken) werd de oververdiende laureate in deze categorie. Ze eindigde als koploper in de eindstand van de Ethias Tour en bevestigde op deze Vlaamse kampioenschappen.
  • Jongens 16/2: Lars Borstlap (ISC, wint finale 6-1, 1-6, 6-3 van Vincent Coulier) maakte zondag het feestje voor de familie Borstlap compleet. Eerder op de dag werd tweelingzus Hanne immers Belgische kampioene polstokspringen in de jeugdreeksen.

Reeks 3

  • Meisjes 14/3: Babette Rosiers (Forest Hills, wint finale 7-6, 6-2 van Naira Davtyan) zorgde voor plaatselijke vreugdetaferelen na winst in een Antwerps duel tegen Putse-speelster Davtyan. Het seizoen van Rosiers was quasi perfect. Ze speelde 45 wedstrijden en won er 44 en bleef bij de meisjes 14/3 helemaal foutloos.
  • Jongens 16/3: Robbe Muyldermans (Savanti, wint finale 6-0, 5-7, 6-1 van Alexander Luyckx) greep in finale revanche voor zijn nederlaag op het toernooi van Duvels tegen Zevenbergen-speler Luyckx.
  • Jongens 14/3: Emanuel Ost (Heiveld, wint finale 6-1, 3-6, 6-0 van Filemon Taghon) speelde het merendeel van het seizoen in de tweede reeks. Opmerkelijk: tegelijk met het Feest van de Jeugd schreef hij ook het tornooi van Blauwe Regen bij de heren 6 op zijn naam.
Ook Valentina Khrebtova (meisjes 12/1) en Ilyana Van Hoof (meisjes 16/2) werden zondag Vlaams kampioen. Khrebtova woont in Antwerpen, maar verdedigt de clubkleuren van het Brabantse Smash Londerzeel. Van Hoof is aangesloten bij TC Laakdal en woont in Morkhoven.