Nationale Tenniskampioenschappen in Brugge

Nationale Tenniskampioenschappen in Brugge

Van vrijdag 6 tot zondag 8 oktober 2017 vinden de 1e Masters van het Belgian Circuit en de 43e Nationale Eindronde van het Criterium plaats in TC Brughia. Deze organisatie valt slechts om de 9 jaar te beurt aan West-Vlaanderen.

In het Belgian Circuit zijn de tornooien gebundeld voor de beste Belgische spelers (uitgezonderd de ATP/WTA-spelers). Voor het eerst strijden de beste 8 heren en de beste 8 dames op de ranking in een Masters-tornooi voor de nationale titel.
De grootste kanshebbers bij de heren zijn Stefan Wauters (coach van Kim Clijsters bij comeback) en Julien Dubail, bij de dames Klaartje Liebens en Sofie Oyen.
West-Vlaanderen is zeer goed vertegenwoordigd met Louis Cant uit Loppem, Justine Pysson uit Nieuwpoort en Emilia Dejonckheere uit Kortrijk.

In de Nationale Eindronde van het Criterium meten de kampioenen van de 9 gewesten zich met elkaar om te bepalen wie Belgisch kampioen is in hun reeks.
Afhankelijk van hun prestatie kunnen ze ook punten verdienen voor hun gewest (quasi te vergelijken met provincie). Aan het eind wordt het gewest met de meeste punten dan ook bekroond met de Intergewestelijke Wisselbeker.

Voor Team West-Vlaanderen spelen : Alexander Vanwalleghem (H35 ¿ TC Moorslede), Jean-Claude Van Haverbeke (H45 ¿ KGTC Zwevegem), Julie Lestienne (D3 ¿ TC Kortemark), Lauren Gheysens (D4 ¿ TC Waregem Gaver), Ellen Peys (D5 ¿ TC Brughia), Gauthier Van Rijckeghem (H3 ¿ TC Kortemark), Louis Potgens (H5 ¿ TC Koksijde) en Clément Ugille (H6 ¿ TC Warneton).

Kom dit weekend Team West-Vlaanderen aanmoedigen in TC Brughia !!

Sportieve groeten,
Tennis Vlaanderen ¿ gewest West-Vlaanderen