Nationale criteriumkroon voor Antwerpen: titels voor Verwerft, Nuyts en Verschueren

Nationale criteriumkroon voor Antwerpen: titels voor Verwerft, Nuyts en Verschueren

Helemaal op de valreep won Antwerpen op TC De Boneput in Bree de nationale criteriumtitel. Liefst vier gewesten, Antwerpen, Limburg, Oost- en West-Vlaanderen, eindigden op de eerste plaats met negentien punten. Het was dankzij drie individuele titels dat Antwerpen de beker veroverde. Met dank aan Ellen Verwerft (dames 5), Bert Nuyts (heren 2) en Lander Verschueren (heren 5). Ook de zes overige Antwerpse deelnemers – Morgane van den Bergh (dames 2), Stephanie Suy (dames 3), Loran Leysen (dames 4), Alexander Van Hulst (heren 3), Senna De Preter (heren 4) en Tom Bernaerts (heren 6) – deelden in de prijzen. Als leuke extra schonk het organiserende Limburg immers 75 euro aan alle deelnemers van het winnende gewest.

De Antwerpse kampioenen:

  • Ellen Verwerft (dames 5, Forest Hills, 10 punten): de 22-jarige Ellen Verwerft zorgde voor het strafste parcours van het criteriumjaar 2021. Zij begon pas half augustus aan haar ultieme rush naar de gewestelijke Masters en verloor gans het seizoen geen enkele wedstrijd. Nog straffer: in 25 wedstrijden verloor Verwerft slechts twee sets. Met haast foutloos tennis was Verwerft in Bree helemaal op dreef. In drie wedstrijden moest ze slechts acht games prijsgeven. Dat heet dan oververdiend nationaal criteriumkampioen worden.
  • Bert Nuyts (heren 2, Herentalse, 80 punten): het was ietwat tot zijn eigen verbazing dat Bert Nuyts zowel tijdens de gewestelijke Masters op TC Oase als tijdens de nationale eindronde de concurrentie naar huis mepte. De 19-jarige speler van Herentalse heeft het niet voor lange slagwisselingen, de snellere indoorbanen hielpen hem dus een heel stuk vooruit. Na dit topseizoen mag Nuyts volgend jaar zo goed als zeker in de topreeks van de mannen aan de slag. Binnenkort start hij alvast aan de wintertrainingen.
  • Lander Verschueren (heren 5, Molenbos, 30 punten): opgeven staat niet in het woordenboek van de 19-jarige Verschueren. Dat bleek op TC Oase waar hij twee driesetters tot een goed einde bracht en dat bleek helemaal tijdens de nationale eindronde. In de 3-6, 7-6, 6-1-zege tegen Pierre Wasseuil in finale redde hij immers drie matchballen. Voor het Antwerpse gewest bleken die matchballen in de eindafrekening dus cruciaal.

Op de foto vooraan: Bert Nuyts, Ellen Verwerft en Lander Verschueren. Achteraan Frank Muts en Alain Hilven: de afgevaardigden van het Antwerpse gewest.