Nathan Weyne stijgt maar liefst 9 klassementen op 2 seizoenen

Nathan Weyne stijgt maar liefst 9 klassementen op 2 seizoenen

Hetgeen ik echter het meest tevreden over ben, is dat hij erin geslaagd is een medisch probleem om te keren in een hobby. Meer nog, in een passie!
In het derde leerjaar heeft Nathan namelijk een half jaar gesukkeld met verschillende patellaluxaties nadat  een kind op school op zijn knie was opgesprongen. Voor zijn blessure zat hij in een atletiek- en zwemclub en proefde ook al een uurtje van het "circustennis". Verplicht stilzitten door die terugkerende ontwrichtingen was dus voor zo'n jong hyperaktief kind een helse periode. Hij proefde toen zelfs even van het rolstoeltennis en zitskiën. Toen hij de verlossende kniebrace kreeg, gaf zijn kinesist hem ook het advies heel veel te sporten. Nathan ruilde de dagelijkse kine maar al te graag voor tennislessen in bij TC Racso in Destelbergen  en zo was de tennismicrobe op zijn 9 jaar geboren.

Sinds 3 jaar geniet Nathan van het topsportstatuut op Edugo (De Toren Oostakker) .  Ook in zijn vierde jaar Latijn-Wiskunde wordt hij dank zij het project TT&O  (team tennis en ontwikkeling) enkele lesuren klasvrij  gemaakt. Zo kan hij op die momenten trainen op TC Racso en is de belasting op het lichaam meer gespreid gedurende de dag. Hij is extra gemotiveerd om geconcentreerd te studeren want enkel mits een goede inzet krijgt hij op school die privileges. Een diploma komt bij Edugo immers op de eerste plaats en daar hebben ze groot gelijk in!

Dit seizoen heeft hij 10 finales gespeeld waarvan hij er 7 gewonnen heeft. Eigenlijk moest hij volgens zijn klassement in Heren 4 spelen, maar hij won bij zijn eerste tornooi al onmiddellijk Heren 4 en Heren 3 . Daarna combineerde Nathan geregeld een Heren3 tornooi met een Heren2 tornooi om zo maximaal ervaring op te doen. Ook mocht hij 2x meedoen met een Heren1 tornooi wat toch een uitdagende ervaring is. Het tempo ligt daar nog een goed pak hoger en daar moet Nathan nu dit jaar extra op trainen.  Hij is net 15 jaar geworden dus mag nu stilletjes aan wat krachttraining beginnen doen. Regelmatig last hij wel een rustperiode in want hij weet beter dan wie ook dat je niet moet sollen met je lichaam. Overbelasten is geen verstandige keuze dus in de vakantie werd er een rustpauze ingebouwd van 4 weken. Hij is nog in volle groei en meet bijna een meter negentig (en  heeft schoenmaatJE 48) dus forceren is uit den boze. Door die lange rustperiode greep hij wel net naast een plaats in het Nieuwsbladcriterium maar zijn schouder had wat nood aan rust.

Binnenkort start het nieuwe seizoen en mag hij weer rekenen op een goede omkadering bij zijn nieuwe trainer Bram Develtere. Ook heeft Nathan weer het geluk  te mogen trainen met Dick Norman en spart hij ook met Andy De Brujine. Stilzitten zal er ook dit jaar niet inzitten, maar sporten is veel gezonder dan alle IPadverslavingen waar vele jongeren mee te kampen hebben dus maximale focus op tennis!

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be