Nathan Baum Belgisch kampioen bij de 10-jarigen

Nathan Baum Belgisch kampioen bij de 10-jarigen

De Vlaams-Brabantse jeugd liet zich niet onbetuigd op de Belgische kampioenschappen in het Luikse Sprimont. Vooral bij de jongens 10 was het overwicht groot, met Nathan Baum die ook de kers op de taart plaatste door zich te verzekeren van de Belgische titel.

Met vijf Vlaams-Brabantse deelnemers op een totaal van acht én de twee topreekshoofden in de rangen kon de Belgische titel ons gewest eigenlijk maar moeilijk ontsnappen. Toch had ook Raphael Debelder (Set Wahis) de afgelopen jaren al meer dan zijn strepen verdiend in de jongste leeftijdscategorieën. Debelder toonde zich in de halve finales ook sterker dan de als tweede geplaatste Rune Hosten, maar stootte finaal dus op Nathan Baum. De youngster van TC Lovanium haalde het met 4-3 en 4-2.
Wie daarnaast nog dicht bij de titel kwam, was Stadiste Sonia Van San. De outsider haalde knap de eindstrijd door in een beklijvend Brabants duel Janne Vanden Abeele (TK De Berken) te kloppen met 6-7, 6-4 en 6-4. In die finale moest ze het evenwel afleggen tegen Marilyn Van Brempt van Gym Olympiade. Het werd 7-5, 3-6 en 1-6.
Een pluim tot slot voor de Diestse Ella Van Gestel, die in de halve finales bij de 10-jarige meisjes een matchbal miste in de beslissende set tegen de latere winnares Hannelore Daniels.