Nanou Thys (KTC Diest) blijft maar winnen, ook op internationaal niveau: “Titels ideaal voor het vertrouwen”

Nanou Thys (KTC Diest) blijft maar winnen, ook op internationaal niveau: “Titels ideaal voor het vertrouwen”

Dat de pas 14-jarige Nanou Thys (KTC Diest) vorige week indruk maakte op het sterrentoernooi van GT Tessenderlo, is nog een klein understatement. Want met de titel bij zowel de dames 2 als de meisjes 15/1 en als kers op de taart een kwartfinaleplaats in de hoogste damesreeks was ze zowat alomtegenwoordig.

Op welke prestatie ze het meeste fier was, wilden we dan ook graag weten. "Als ik echt moet kiezen, doe mij dan maar mijn overwinning op de hoofdtabel bij de dames 1 tegen nummer 61, Dirkje Swennen", reageert ze. "Die plaats bij de laatste acht was toch een beetje onverwacht, al geloofde ik Dirkje wel toen ze zei dat ze haar dagje niet had. Maar na al die maanden zonder competitie is het sowieso iets moeilijker in te schatten hoe je zelf voor de dag zal komen en vooral hoe goed de concurrentie is. Achteraf gezien is het misschien nog zo slecht niet dat ik geen 90 maar 85 punten achter mijn naam heb staan. Op die manier kan ik nog net in dames 2 aantreden en veel winnen en titels pakken is altijd goed voor het vertrouwen."

Tennis Europe
"Of ik de drie reeksen heel de zomer lang zal blijven combineren? Min of meer toch ja. Als ik me niet vergis, moet je twee of drie keer zegevieren in je eigen reeks om alleen maar een reeks hoger aan te kunnen treden. En zo'n 15/1-reeks probeer ik ook nog af en toe mee te pikken, zodat ik me in het najaar kan meten met de beste leeftijdsgenoten op het Feest van de Jeugd. Maar ik hoop me toch vooral in die dames 1 te tonen en zo vaak als mogelijk een gooi te doen naar een plekje op de hoofdtabel. En dan zijn er nog de internationale Tennis Europe-toernooien waar ik de komende twee weken alvast mijn zinnen op gezet heb. Zo speel ik morgen de halve finale in het Nederlandse Borne. Het wordt een drukke tenniszomer, zoveel is zeker (lachje)."

Gevarieerd tennis
Trainen doet Nanou quasi dagelijks op de terreinen van KTC Diest onder de hoede van ex-prof Steffi Distelmans. "Ik zou maar al te graag in haar voetsporen willen treden en doorstoten op de WTA-ranking, dat is althans de bedoeling op de iets langere termijn", geeft de studente sportwetenschappen nog mee. "Aan de omkadering zal het alleszins niet ontbreken en ook op school krijg ik alle medewerking waardoor ik mijn zeven LO-uren kan inwisselen voor trainingsuurtjes op de tennisbaan. Mijn speelstijl? Iets meer verdedigend toch wel met vrij veel regelmaat in mijn slagen. Maar ik probeer anderzijds ook voldoende te variëren, kwestie van niet al te voorspelbaar voor de dag te komen (knipoogt)."

Bron HLN - 02/07/2021