Molse mannen verrassend Belgisch kampioen

Molse mannen verrassend Belgisch kampioen

De Molse mannen, allemaal lid bij Mol Tennis Club, begonnen in april aan het interclubavontuur. Ploegkapitein Roald Noels (31, Mol) nam voor de eerste keer met deze ploeg deel in de reeks heren 25/7.  Quinten Ceuppens (26,Mol), Tom Ooms (32,Mol), Rob Lievens (35,Mol), Gert Essers (37,Mol) en buitenbeentje Philippe Baert (26, woonachtig in Leuven) maakten de ploeg compleet. Een superteam, zo bleek.
De mannen scoorden prima in de voorronde. Ze verloren geen enkele ontmoeting en eindigden eerste in hun reeks.  Ze stootten aldus door naar de gewestelijke eindronde. Eind juni verloren ze in de finale van Limburg van "De Cobra's", een gedreven team van TC Bolderberg, dat eerder in de halve finale een andere Molse ploeg wist uit te schakelen.  Jammer, zo dachten de mannen, want hier eindigt ons avontuur en onze droom om Limburgs kampioen te worden. Maar kort erna kregen ze bericht van Tennis Vlaanderen dat hun ploeg alsnog mocht deelnemen aan de intergewestelijke eindronde interclub.  Grote vreugde!  "Als we geen Limburgs kampioen kunnen worden, gaan we voor de Belgische titel en zo geschiedde.
In september startte de intergewestelijke eindronde. De Molse heren wonnen hun kwartfinale thuis tegen het Oost-Vlaamse Zele. In de halve finale stuurden ze de West-Vlaamse ploeg van de Haan terug naar huis na een mooie overwinning.  Spanning alom, want de ploeg van kapitein Roald Noels moest het in de Belgische finale opnieuw opnemen tegen niemand minder dan …De Cobra's! Dezelfde ploeg waarvan zij in de Limburgse finale verloren klopten ze in de Belgische finale met een verpletterende 5-1 overwinning.  Een knappe prestatie.

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15