Mirthe Moens wil bevestigen na titel in Forest Hills

Mirthe Moens wil bevestigen na titel in Forest Hills

Ze lopen niet zo dik gezaaid, de Vlaams-Brabantse jeugdtalenten die in staat zijn om helemaal tot het einde mee te gaan in de reeks 1 plus van de Ethias Tour. Mirthe Moens (TC Smash Londerzeel) is sowieso één van hen, dat bewees ze al tijdens de Krokusvakantie toen ze iedereen het nakijken gaf bij de 11-jarigen op Forest Hills.

Eén en ander creëert natuurlijk verwachtingen voor de toernooien in Brughia en Heiveld die respectievelijk deze en volgende week op het programma staan.
"Dat laatste toernooi was natuurlijk heel positief voor haar, dus we mikken nu in principe opnieuw op een plekje in de eindstrijd", geeft coach Michaël Katzarov te kennen. "Vooral voor Mirthe zelf is zo'n zege een mooie beloning die voor een extra klik kan zorgen. Want resultaten zijn leuk, maar op deze leeftijd is het nog belangrijker om progressie te blijven maken. Ze heeft altijd wel die kracht gehad om zeer agressief en aanvallend tennis te kunnen brengen. Nu is het zaak om van Mirthe een echte atlete te maken, hetgeen haar in staat zal stellen om de foutenlast nog meer te beperken en constanter te presteren. Vooral op mentaal vlak heeft ze het verschil gemaakt ten opzichte van vroeger, in die zin dat ze beseft hoe belangrijk zaken als opwarmingen en cooling downs bijvoorbeeld zijn om een hoger niveau te halen."
Benieuwd hoe ver de C+30/2-speelster daarmee de komende weken geraakt en of ze haar krachttoer van in Wommelgem kan herhalen.