Mirthe Moens sterkst gestegen speelster

Mirthe Moens sterkst gestegen speelster

De wijziging van de klassementen heeft voor een ware revolutie gezorgd in tennismiddens. Voortaan ben je geen A-, B- of C-speler meer, maar wordt je klassement in punten uitgedrukt. Het maakt de verdienste van de amper 12-jarige Mirthe Moens er het afgelopen seizoen niet minder groot op, want zij is de sterkst gestegen speelster van het Vlaams-Brabantse gewest.

Moens steeg van C+30/1 naar B+4/6, weliswaar in het oude systeem. Want sinds de aanpassing vertegenwoordigt ze zelfs 80 punten, wat voordien gelijk stond met een B-2/6-klassement.
"Ik had vooraf wel gehoopt op een B-klassement, maar het komt toch een beetje onverwacht", reageert ze. "Zoveel matchen heb ik dit jaar niet in België gespeeld en dan zeker niet in tornooien die meetellen voor zo'n klassement. Ik was immers voornamelijk actief in het internationale Tennis Europe-circuit bij de 12- en 14-jarigen. Ik won wel een tornooi in de vierde en derde damesreeks en haalde eens de finale bij de dames 2. Maar de beste herinneringen houd ik over aan de Tennis Europe-events, met een kwartfinale bij de U14 in Ukkel en twee dubbelfinales als uitschieters. Mooie hoogtepunten, al had ik soms nog meer uit bepaalde tornooien kunnen en willen halen."
Haar goede prestaties bleven evenwel niet onopgemerkt, want sinds kort zit Mirthe op de topsportschool in Wilrijk waar ze studies en tennis combineert.
"Op internaat gaan, is sowieso een hele aanpassing maar ik heb die overgang best goed verteerd", klinkt het volwassen. "Ik doe het gewoon ook heel erg graag en ik wil echt ergens geraken in het tenniswereldje, dat helpt. Niet dat ik nu zoveel meer trainingsuren volg dan voorheen, maar alles staat wel in het teken van de sport. Het enige spijtige is dat ik nu wat afgeremd wordt door groeipijnen, waardoor ik eigenlijk al maandenlang moet oppassen wat ik doe. Niet dat ik het racket helemaal links laat liggen, maar de focus ligt toch iets meer op conditie en kracht. Ach, fysieke ongemakken of niet, ik blijf gewoon hard verder werken om beter te worden en dat zal ook in het verdere verloop van de winterperiode het devies blijven."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com