Miel Sweerman en Louise-Marie Musschoot de besten op de Masters Oost-Vlaanderen

Miel Sweerman en Louise-Marie Musschoot de besten op de Masters Oost-Vlaanderen

Op Topspin Zele werden op tapijt de Masters van het criterium gespeeld. Voor vele gravelspelers een hele aanpassing en soms komt dan wel eens een verrassing uit de bus.
Een verrassing werd het allerminst in heren 2 waar Miel Sweerman die zich over gans het seizoen ook de regelmatigste had getoond ook de finale naar zijn hand zette. Hij won die met 6/0 en 7/5 van Yens De Dobbeleer.
Een dames 2 moest Louise-Marie Musschoot eerst de leidster in de rankings Noor Goyvaerts uitschakelen om vervolgens de finale te winnen van Elise Gillis in drie sets: 3/6, 6/1 en 7/5.
In mannen 3 moest Robin Deschaumes flink vechten om er Arthur Heyvaert onder te hpuden met 6/3,1/6 en 6/3.
Het duel tussen twee jonge tieners in heren 4 ging naar Nicola Bottelberghs die Viktor Van Craenenbroeck met 6/2 en 6/4 versloeg. Olivier Tuerlinckx was de betere in mannen 5 en Arnaud Vervaeke  in heren 6.
In vrouwen3 werd het een felle strijd tussen Yulia Epina en Sielke Van Schoor die in het voordeel van Yulia werd beslecht met 6/2,6/7 en 6/4. Katrien Van Eetvelde van de plaatselijke club zorgde voor winst in de laagste damesreeks.

Leeftijdsreeksen
Steven Vandenoortgaete ( TCVelina) en Geert Jenquin ( Pollare) vochten een streekduel uit in heren 35/2; Steven won het met 6/2 en 6/2. Heren 3 werd in drie sets beslecht: Ben Lacroix haalde het van David Arijs. Mick Rosseel won van David Hayen in 35/4 en Bart Uyttersprot van Patrick De Brouwer in 35/5.
45/2 ging naar Jo Pattyn, 45/3 naar Stefan Soors en 45/4 naar Marnic De Wilde; 55/3 was voor Gery Glorieus.
Bij de dames  25/1 werd Sophie De Brouwer al meteen tot opgave gedwongen tegen Karolien Verstrepen  en in 25/2 won Charlotte Raeymaeckers van Stefanie Van De Casteele met 6/4 en 6/3.
Vanessa De Dapper haalde het van Marleen Van Veirdegem in 35/2 en Isabel Vermeir zette een spannende driesetter naar haar hand tegen Michel Van Meerhaege in 35/3.