Michiel Antheunis nieuwe trainer Alison Van Uytvanck

Michiel Antheunis nieuwe trainer Alison Van Uytvanck

Lang heeft Alison Van Uytvanck (WTA-50) niet zonder coach gezeten nadat bekend raakte dat de samenwerking met David Basile was stopgezet. Haar nieuwe trainer is tevens een oude bekende, want onder de vakkundige begeleiding van Michiel Antheunis (KTC Diest) lukte de Grimbergse haar grote doorbraak op het internationale circuit.

"Dat is meteen het grote voordeel van onze hernieuwde samenwerking, dat we niet van nul moeten herbeginnen maar meteen op dezelfde golflengte zitten", legt Antheunis uit. "De eerste keer dat ik haar begeleidde was ik nog verbonden aan Tennis Vlaanderen en trainde ook Alison bij de federatie. In die periode zette ze haar eerste stapjes op het internationale circuit en in 2013 maakte ik haar eerste winst op de WTA-tour in Tapei van dichtbij mee. Maar nadien zijn onze wegen gescheiden omdat ik als fulltime hoofdcoach aan de slag ging in Diest en daar zet ik nu nog steeds mijn schouders onder samen met Benny Vanhoudt en Nick Vanmechelen. Als je weet dat ik ook een zoontje van anderhalf jaar jong heb, dan zal het je niet verbazen dat ik niet week in, week uit in het buitenland zal vertoeven met Alison. Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt, in die zin dat ik haar vooral op de Grand Slams en de grotere tornooien zal vergezellen. Te beginnen met Indian Wells en Miami die in maart op het programma staan. En als ze in het land is, zal ze sowieso regelmatig in Diest komen trainen. We hebben uiteraard ook een profcentrum, dus dat is perfect verenigbaar met elkaar."

Aangezien ze de afgelopen jaren contact zijn blijven houden, heeft Antheunis ook een duidelijk idee over hoe hij de Grimbergse wilt gaan coachen.
"Ik wil uiteraard dat ze op haar 24ste nog verder blijft evolueren als speelster", pikt hij in. "Alles nog een beetje beter maken, daar komt het eigenlijk op neer. Maar in de praktijk wil ik graag dat ze naar voren blijft tennissen en veel variatie inbouwt van achteruit. Vooral dominant zijn op die eerste ballen, want daar heeft ze sowieso de slagen voor in huis."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com