Michael Geerts aan de slag in Griekenland

Michael Geerts aan de slag in Griekenland

De 20-jarige Michael Geerts, ook student aan de Brusselse VUB, gaat de komende weken weer op zoek naar kostbare ATP-punten. Geerts, momenteel nummer 891 op de wereldranglijst, speelt twee Futures-tornooien in het Griekse Heraklion.
"Ik sloot 2014 af met een reeks tornooien in het Midden-Oosten en won er voor het eerst tegen een speler uit de top 200 van de wereld en ging pas in de tiebreak van de derde set onderuit tegen de Indiër Ramanathan, nummer 240 op de ATP-lijst", zegt Geerts. "Ik voel me over het algemeen goed in die regio's: de banen en omstandigheden liggen me uitstekend. Ik reisde er samen met Joris De Loore en moest tegen hem in Qatar in kwartfinale opgeven wegens een blessure aan de heup. Na die trip moest ik het vijf weken rustig houden, maar omdat ik net examens aan de VUB had, kwam me dat niet zo slecht uit."
Dit jaar speelde Geerts twee Futures-tornooien in het Portugese Vale do Lobo. Eerst geraakte hij vanuit de kwalificaties in de tweede ronde van de hoofdtabel, een week later verloor hij in de vierde en laatste kwalificatieronde.
"Het waren twee weken met ups-and-downs", vertelt Geerts. "De tweede dag na mijn aankomst sloeg ik al mijn voet om. Door de pijn was het vooral een mentale kwestie om mijn matchen te kunnen winnen. Op de hoofdtabel verloor ik in de tweede ronde alweer in de tiebreak van de derde set. Het is gewoon een kwestie van tijd om ook die matchen naar mij toe te trekken, want het niveau is toch wel aanwezig. Ik speelde in Portugal heel wat matchen en dat was het hoofddoel."
"Na Portugal liet ik mijn enkel wat rusten en nu gaat het dus richting Griekenland. Voor de zomerperiode wil ik nog enkele tornooien op hardcourt spelen, vervolgens begin ik te trainen op gravel en dan staan alweer de examens voor de deur."
"Ik verwacht van mezelf enkele goede prestaties vanaf juni tijdens de Belgische Futures-tornooien. Die tornooien zijn trouwens steeds voortreffelijk georganiseerd. En op lange termijn wordt het uiteraard toewerken naar de Grand Slam-tornooien, dat is het hoofddoel van elke tennisser. Wanneer we hieraan kunnen deelnemen is moeilijk te zeggen, maar hopelijk zo snel mogelijk!"

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net