Memorial Vandewiele 10- en 12-jarigen

Memorial Vandewiele 10- en 12-jarigen

Oost-Vlaanderen strandt op de vierde en vijfde plaats
De sterkste jongeren uit onze provincie konden op de Memorial in Gistel heel wat ervaring opdoen tegen de toppers uit andere gewesten. Begeleid door coaches Dominique De Boeck en Bert Selhorst  werd een prachtig programma afgewerkt dat alleen op de laatste speeldag wat werd verstoord door de weergoden zodat tornooileiders Walter Pauwels en Jef Maesele wat moesten improviseren op deze slotdag.
Bij de  10-jarigen werden de Oost-Vlaamse kleuren verdedigd door 2 talentjes van TK Players Okegem. Amelie Van Impe en Mats Herremans startten uitstekend met een 3 op 3 in de poules waarin ze telkens met 3/0 wonnen van de Wild Card 3 ploeg, West-Vlaanderen en Limburg. In de eindronden liep het minder vlot met nipt verlies tegen de Wild Card 1 ploeg met Noah Merre(ook een Oost-Vlaming) en verlies tegen Limburg(dat revanche nam) voor de derde plaats.
Noah Merre eindigde met partner Hanne Van De Winckel met zijn wildcard 1-ploeg op de tweede plaats. Arne De Petter(wild card 2) met Amelia Waligora werden zesde en Fredrik Caeyman (wildcard 3) moest helaas opgeven met een schouderblessure.
Bij de 12-jarigen moesten Nienke D'Haen en Jan Van Assche zich tevreden stellen met een plaats in de troostronde na verdienstelijke 1-2 verliezen tegen de wild-card 1-ploeg en Vlaams -Brabant en winst tegen Antwerpen.
In die eindronde deden ze het nog uitstekend zodat ze op de vijfde plaats strandden. Jan Van Assche kreeg achteraf nog de prijs voor de fair-play.
Julie Fauche die in de Wildcard 2-ploeg zat met Victor Sempels  haalde een zevende stek in deze sterkbezette Memorial.


Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be