Meeste Oost-Vlamingen stranden in halve finales van Beker de Borman

Meeste Oost-Vlamingen stranden in halve finales van Beker de Borman

De Vlamingen deden het goed op de beker de Borman. Met 7 van de 8 te verdelen titels was tennis Vlaanderen bijzonder succesrijk op deze Belgische kampioenschappen.
Ook Oost-Vlaanderen zond zijn talenten uit maar slechts één haalde finale. Nicholas Rennie van TC Eeklo wist bij jongens 16 zowel Thibault Aksoyek als Charles Tzicas te verslaan en boog slechts in finale voor Zizou Bergs die eerder in halve finale Robin Vanhauwe(Hof ter Burst) had verslagen, net zoals hij dat een week eerder in de finale van het Vlaamse kampioenschap had gedaan.
Naast de halve finaleplaats voor een dit seizoen uitstekende Robin Vanhauwe was er ook nog een voor Geraardsbergse Kaat Coppez die met 3/4,4/3 en 4/2 moest buigen voor Morane Meyers bij meisjes 10.
Lisa Claeys(Sint-Kristoffel Pollare) won in kwart van meisjes 12 vlot van Aydrey Bourgogne maar tegen latere winnares Valentina Khrebtova kon ze geen finaleplaats verwerven al bood ze in de tweede set fel weerstand en kwam het tot een tie-break.
In afwezigheid van de gekwetste Zara De Schutter verdedigde Lina Dullaert(TC Beckhand) de Oost-Vlaamse kleuren bij meisjes 14. Ze deed het goed door Laure-Line Glaude in drie sets uit te schakelen in kwartfinale maar in halve was er dan weer latere kampioene Vicky Van de Peer die haar met 6/3 en 6/1 terugwees.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be