Maxime Pauwels blinkt uit in Ham

Maxime Pauwels blinkt uit in Ham

"Meteen stap naar Futures zetten"
Dé Antwerpse uitblinker op de indoorkampioenschappen van Tennis Vlaanderen op TC Ham werd ongetwijfeld de 16-jarige Maxime Pauwels (B-15/4). De speler van Zevenbergen stootte vanuit de kwalificaties door tot de halve finale. Onderweg versloeg hij onder andere A-speler Stijn Meulemans en clubgenoot Bram Coene. Pas in halve finale moest hij met 6-4, 7-5 de duimen leggen voor Maxime Braeckman, zijn coach aan de Clijsters-Academie in Bree. In de tweede set liet Pauwels een 5-1 voorsprong liggen.
"Sinds dit seizoen train ik inderdaad fulltime in Bree", zegt Pauwels. "Met nog enkele jongeren verblijf ik er in een gastgezin op honderd meter van de club. De aanpak is er zeer professioneel. Verder blijf ik op TC Oase verder met Michel Fabry sparren."
"In 2015 wil ik vooral ervaring op de grotere tornooien opdoen", zegt Pauwels. "In combinatie met enkele sterrentoernooien wil ik meteen de stap richting de kwalificaties van de Futures-tornooien zetten."
De zege tegen Meulemans betekende voor Pauwels de tweede overwinning tegen een A-speler dit seizoen. Eerder ging hij op het sterrentoernooi van Alken over Olaf De Weerdt.
"Het is dan ook mijn hoofddoel om A-speler te worden. Jammer dat ik in Ham tegen Maxime die 5-1 voorsprong liet liggen. Maar progressie is er in ieder geval. Vorig seizoen kon ik in Alken tegen hem geen game redden. Misschien is het voor de volgende keer", knipoogt hij.