Mats Herremans en Elise Vermeeren winnen op Argayon

Mats Herremans en Elise Vermeeren winnen op Argayon

Op het prestigieuze jeugdtornooi van Argayon waar de beste Belgen samenkomen naast een paar Luxemburgers en Nederlanders hebben een paar Oost-Vlaamse talenten zich in de kijker gespeeld.
Twee onder hen gingen zelfs met de overwinning lopen. Bij jongens 13 waar meer dan honderd deelnemers opdaagden  moest Mats Herremans (  C 15/4 van TC Players) zich via de kwalificaties op de hoofdtabel spelen. Ondanks een zware verkoudheid en lichte last aan de pols lukte het hem toch telkens in twee sets Christophe Schroeder ( Luxemburger) , Gilles-Arnaud Bailly, Idriss Haddouch en Guillaume Jacob ( C 15/2 van tenniscenter Justine Henin) te verslaan. Het werd 6/4 en 6/3 in de beslissende partij.
Een overwinning was ook weggelegd voor Elise Vermeeren ( Park Ronse) die zich ook via de kwalificatie een weg naar de hoofdtabel moest banen. Via een driesetter ging ze dan voorbij Eline Bex, vervolgens in 2 sets voorbij Zoé Dupuis en Cecile Senepart om in finale met 4/3 en 4/3 te winnen van Anastasia Huysegoms.
Een halve finale was weggelegd voor Lisa Claeys ( TC Velina) bij meisjes 15 en James Van Herzele ( Gantoise) bij jongens 15 . Lisa botste op een ijzersterke Emiline De Witte die ook de finale zou winnen. James Van Herzele moest het afleggen tegen de boomlange Alexander Gilissen.
Amelie Van Impe ( TC Players) strandde in meisjes 13 in de kwart tegen de latere tornooiwinnares Hanne Vandewinkel terwijl een verdienstelijke Maikel De Boes ( TC Beckhand) de hoofdtabel haalde bij jongens 15 waar hij op B ¿ 15/1 Raphaël Collignon botste.