Mateo Goubert (TC Players) Vlaams Kampioen op Forest Hills

Mateo Goubert (TC Players) Vlaams Kampioen op Forest Hills

Met 1 op de 10 titels in de hoogste reeksen van het Vlaams tenniskampioenschap deed Oost-Vlaanderen het niet echt schitterend, maar enkele jongens en meisjes mogen toch van een geslaagd kampioenschap spreken.
In de eerste plaats de 9-jarige Mateo Goubert die er als titelfavoriet ook in slaagde die rol waar te maken. Renaud De Bruecker maakte het hem in kwartfinale nog het moeilijkste, maar zowel in halve finale tegen Lukas Dahlman als in finale tegen een verdienstelijke Thomas Castelein toonde de discipel van Wouter Vidts in de Double You-tennisschool van TC Players zijn enorme aanleg. Volgend jaar wordt het trouwens een combinatie van de eigen leeftijdscategorie en een reeks hoger om de concurrentie harder te maken.
In de hoogste reeksen waren er halve finaleplaatsen voor Oost-Vlaamse spelers. Zo voor Sebastien Cauhape ( Gantoise ) die zijn strijd om in finale te geraken bij jongens 10 verloor tegen Afallah Daoud met 4/2,1 /4, 4/0.
Mats Herremans (TC Players) verloor zijn halve tegen de ongenaakbare latere finalewinnaar Alexander Blockx met 3/6 en 2/6 maar troostte zich met de idee dat hij mee mag naar het Belgisch kampioenschap.
Bij jongens 14 stuntte Maikel De Boes ( TC Beckhand) tegen Viktor Sempels in kwart maar in halve was Alexander Gilissen nog te sterk.
Nicholas Rennie ( TC Eeklo) verloor bij jongens 16 zijn halve finale tegen Frederic Jacobs.
Meisjes
Bij de meisjes was de oogst magerder. Elise Gillis (OAHU) won kwart maar verloor de halve finale bij de 10-jarigen tegen Gitte Kemps met 2/4 en 0/4.
Lauren Seye ( TC Tobias) haalde wel finale bij de 9-jarigen maar daar bleek Nanou Thijs de sterkste met 4/2 en 4/0.