Mateo Goubert (TC Players): sterkste Oost-Vlaming op 1 Plustornooi in Sint-Truiden

Mateo Goubert (TC Players): sterkste Oost-Vlaming op 1 Plustornooi in Sint-Truiden

Voor ontluikend talentje Mateo Goubert is het 1 plustornooi op Wimbledon Sint-Truiden een echt succesverhaal geworden. De Ninovieter pakte er bij jongens 11 de titel in enkel en in dubbel nadat hij de week voordien ook al het 1-tornooi op TC Merelbeke naar zijn hand had gezet.
De discipel uit de Double You-tennisschool van Wouter Vidts nam in halve finale afstand van zijn grootste rivaal, Tibo Meermans, die de eerste set won maar de tweede en derde set in tie-break verloor ondanks verschillende fraaie punten. Maar Mateo stond er op de beslissende momenten. In finale had hij tegen eerstejaars Tim Speeleveld veel minder moeite. Het werd een overtuigende 4/0 en 4/1.
In dubbel speelden Goubert en Meermans samen en meer dan degelijke weerstand zat er voor het duo Dahlman-Picard niet. Het topduo bij de 11-jarigen won met 4/1 en 4/2.
De eervolle prestaties van Oost-Vlamingen in het enkelspel kwamen nog van een paar leden van TC Players. Zo speelde eerstejaars Mats Herremans in jongens 15 een degelijke kwartfinale tegen de latere tornooiwinnaar , het Waaltje Martin Katz ( B-15). Het werd 5/7 en 2/6.
Ook Amelie Van Impe bereikte als eerstejaars de kwartfinale bij meisjes 15. Zij verloor van Onya Chiara eveneens met 5/7 en 2/6.
Tola Oduwale (TC Beckhand) bereikte bij de 9-jarigen de finale en Lauren Seye ( TC Nobel) bereikte bij meisjes 11 de halve finale na een overtuigende kwartfinale tegen Luka Van Cotthem. In halve was Anastasia Huysegoms te sterk.
Dubbelzeges waren er voor Noah Merre (TC Eeklo) met Idriss Haddouch bij jongens 15 en voor Nicola Bottelbergs met Bram Van Quickelberghe ( allebei TC Merelbeke) bij jongens 13.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be