Mateo Goubert, Nicola Bottelbergs en Tim Aelbrecht zorgen voor Oost-Vlaams succes op Feest van de Jeugd

Mateo Goubert, Nicola Bottelbergs en Tim Aelbrecht zorgen voor Oost-Vlaams succes op Feest van de Jeugd

De Oost-Vlaamse jongens hebben zich doorgezet op het feest van de jeugd op het Wommelgemse Forest Hills. Drie van hen haalde de Vlaamse titel.
Reeks 1
Mateo Goubert (TC Players Ninove)  haalde het bij jongens 11 in finale overtuigend van zijn Limburgse concurrent en vriend Tibo Meermans met 4-1 en 4-2 nadat hij zich eerder moeizaam door de halve finale had gewerkt tegen Thomas Castelein. Fabrice Lefevre ( Tobias) verloor zijn halve finale tegen Tibo Meermans.
Bij de 9-jarigen strandde Xavier De Marteau ( Beckhand) in halve finale tegen Louis Daems.
Verrassing bij jongens 13 waar Sebastien Cauhape (Merelbeke) in kwartfinale wel Nyo Van Dijck versloeg maar in een driesetter de duimen moest leggen voor Robin De Groote in halve finale.
Een onfortuinlijke Noah Merre ( TC Eeklo) moest bij jongens 15 forfait geven wegens blessure en ook Mats Herremans (TC Players) die in kwart zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap had veilig gesteld tegen Idriss Haddouch moest opgeven wegens een blessure in halve finale tegen Alexander Blockx. Natan D'Hulst (TC Beckhand) was er na een spannende driesetter uitgegaan tegen de latere winnaar Gilles-Arnaud Bailly.
Reeks 2&3
Nicola Bottelbergs (TC Merelbeke) die er Viktor van Craenenbroeck (TC Madison) had uitgespeeld in kwartfinale van jongens 13/2 won de finale tegen Petrov Filip Filipov die er in kwart Gustav Gunst (TC Madison) had uitgespeeld met 6-2 en 6-3.
In jongens 15/2 kwam het in finale tot een Oost-Vlaams duel. Tim Aelbrecht ( TC Eeklo) versloeg overtuigend Wolf Beirnaert ( TC Zomergem) nadat hij ook in kwart tegen Jonas Loopmans( TC Beckhand) en in halve tegen Dries Houbraken zijn overwicht had gedemonstreerd.
Johannes De Rijcke ( TC Players) en Juil Vertriest ( TC Reinaert) haalden de halve finales bij jongens 15/3.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be