Masters Het Nieuwsblad Criterium op Topspin Zele

Masters Het Nieuwsblad Criterium op Topspin Zele

Topfavorieten lieten het afweten
Opvallendste gegeven op de Masters in Zele: in de hoogste reeksen lieten de topfavorieten het om uiteenlopende redenen afweten.
In de hoogste mannenreeks stopte de dit seizoen in de regiotornooien ongenaakbare Stefan Wauters al na een spelletje. Zijn rol werd overgenomen door Filip Van Duyse van TC Beckhand die er in finale in slaagde de bij TC Wase aangesloten Eduardo Peralta Tello  te verslaan in drie sets. Een positieve verrassing want Filip moest uit een vrijwel verloren positie terugvechten aan het eind van set 2.
In de hoogste damesreeks verwachtte men Caroline Maes voor eigen publiek en ze kwam ook in finale nadat ze Lousie Burez had uitgeschakeld. Maar de Zeelse voelde zich ziek op de finaledag en gaf er ook na een paar spelletjes tegen Maxine Van Gampelaere(TC Racso) de brui aan.
Ronsenaar Jonas De Meyer haalde het vrij verwacht in heren II van Arno Van Den Hende. Wibo Van Poeck(De Pinte) zorgde voor een kleine verrassing in heren III waar Frederik Kochuyt(Merelbeke) in drie sets werd verslagen. Florian Lagae(De Vallei) en Denis Kandaurov (TK Players) bekroonden in heren IV en V een schitterend seizoen waaraan ongetwijfeld een sterke klassementsverbetering vast hangt.
Jo De Smet (Scheldedreef) won in de laagste reeks.
De grootste belofte zat allicht in de finale van dames II. Oost-Vlaamse Zara De Schutter die dit seizoen wel van TK Players naar het Brabantse SDI verhuisde moet nog dertien worden maar zette de reeks toch naar haar hand en versloeg in finale overtuigend Aisha Vercaemer.
Lisa Van Der Maas(D3), Sophie Loeys(D4), Shirley Lansenebre(D 30/2) en Sandra Engels(D30/3) waren de andere winnaressen bij de dames.
In de leeftijdscategorieën bij de mannen kwam West-Vlaming Jeroen Roose in de open junior-veteranenreeks Alexander De Cuypere van de zege houden. Stefaan Verlinden (reeks 35/2 van Gantoise), Kenneth Ackaert(Standaard Wetteren en reeks 35/3), Frank Jeuniaux(reeks 45/2 en van Witte Kaproenen) , Benoit Bernard(reeks 45/3 en van Sparta), Albert Van Caer (reeks 55/2 en van Savanti) en Yves Bruyninckx(Middelkerke en reeks 55/3) mochten zich ook de titel van Oost-Vlaams kampioen toeëigenen.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be