Marwan Abid (TC Zwevegem): “Graag nog wat trapjes naar omhoog klimmen”

Marwan Abid (TC Zwevegem): “Graag nog wat trapjes naar omhoog klimmen”

Op de nationale feestdag wordt traditiegetrouw de finale gespeeld op TC Zwevegem. Wedstrijdleidster Sarah De Lombaerde mocht 310 deelnemers verwelkomen.

De 19-jarige Kortrijkzaan Marwan Abid behoort zeker tot het kransje kanshebbers op de titel. Deze 85-punter speelde vroeger bij TC Wikings, maar verdedigt nu toch al een viertal jaar de kleuren van TC Zwevegem. "Ik heb net mijn middelbare studies afgewerkt en trek straks naar de hogeschool. Ik moet nog een richting kiezen, maar ik heb in elk geval een lange vakantie. Normaal gezien zouden we met enkele vrienden nog op vakantie trekken maar omdat veel landen straks rood kunnen kleuren, zou het best wel eens een lange tenniszomer kunnen worden. Ook niet erg uiteraard."

Drukke weken achter de rug
Geen interclub dit jaar zodat Marwan Abid zich ook volledig moest focussen op de toernooien. "Ik speelde er reeds drie en mijn resultaten gaan in stijgende lijn. In mannen 2 verloor ik in Bloemenhof in de kwartfinale van Pieter Verscheure (75p), in Wikings ging ik in de halve finale onderuit tegen Louis Maurau (90p) en in Gaver won ik de finale van Lander Chanterie (80p). Deze week speel ik de toernooien van Zwevegem en Deinze. In mijn eigen club Zwevegem won ik de kwartfinale van Robbe Santens en kijk ik uit naar de halve finale van komende maandag tegen mijn clubmakker Otto De Clercq, die eveneens 85 punten achter zijn naam heeft. Het zou uiteraard super zijn mocht ik in eigen club ook de trofee in de lucht kunnen steken, maar de concurrentie is wel bijzonder sterk."

Gezonde ambities
"De afgelasting van de interclub was gezien de pandemie een logische beslissing, zodat iedereen nu wel extra hongerig is naar competitie. De toernooien kennen alvast een goede bezetting en ik zal de komende weken dan ook nog heel wat toernooien afwerken. Ook in mannen 1 waag ik geregeld eens mijn kans, want het is best leuk om je eens te meten met hoger geklasseerde spelers. Uiteraard heb ik ook gezonde ambities en mik ik ieder jaar op een hogere ranking. Het zou voor mij tof zijn als ik een klassement bereik waardoor ik enkel in mannen 1 aan de slag moet."

Bron HLN - 15/07/2021